Nieuwbouw Nieuws

Waar zet je een tafellamp neer?

21-09-2022

De tafellamp is multifunctioneel. Je zet hem gemakkelijk op allerlei plekken neer en daar brengt hij heel veel sfeer. Iedere lamp in het interieur van je nieuwbouwhuis is medepalend voor de algehele uitstraling. Dit geldt zowel overdag als ’s nachts. We geven een overzicht van mogelijkheden om je nieuwe tafellamp neer te zetten.

Plek 1: op een nachtkastje

Tafellampen zijn ideaal als sfeerverlichting in de slaapkamer. Je zet eenvoudig een exemplaar op een nachtkastje naast het bed neer. Het handige hiervan is bovendien dat je het lampje gemakkelijk uit kunt schakelen als je al onder de wol ligt. Je hoeft niet meer op te staan en naar een lichtschakelaar op de muur te lopen. Dat is wel zo relaxed.

Plek 2: op een bijzettafel

Een bijzettafeltje is op vele manieren te gebruiken en dus ook als plek voor een extra lichtpunt in de kamer. Zet er bijvoorbeeld een bijzondere design tafellamp op. Als het tafeltje bij een fauteuil of de bank staat kun je het licht gebruiken om te lezen zodra het ’s avonds donker is. Gebruik een dimmer om het licht te temperen. Hiermee geef je de ruimte extra sfeer.

Plek 3: op de eettafel

Met name op een keukentafel die met één kant tegen een muur staat, is een tafellamp ideaal als lichtbron. Het is een handige oplossing als je geen lamp aan het plafond wilt hangen of een extra lichtpunt nodig hebt voor een gezellige sfeer. Zoek een exemplaar uit dat mooi combineert met je nieuwe design eetkamerstoelen en de tafel.

Plek 4: op een boekenplank

Heb jij een plank voor boeken en andere spulletjes aan je muur bevestigd? Dan kan dit ook een leuke locatie voor een tafellamp zijn. Zeker als je mooie decoratieve items op de plank hebt staan. Deze worden dankzij het licht van de lamp als het ware in de schijnwerpers gezet. Mocht je ’s avonds op zoek zijn naar een goed boek, dan kun je bovendien de titels op de ruggen van de boeken beter lezen.

Plek 5: op een dressoir

Een fraaie tafellamp op een dressoir in de woonkamer is een echte blikvanger. Daarnaast doet hij hier natuurlijk dienst als prachtige sfeerverlichting. Combineer de lamp met leuke woonaccessoires die je ook op de kast plaatst, zoals een vaas met bloemen of kunstvoorwerpen. Let daarnaast op de plaatsing ten opzichte van wanddecoratie.

Plek 6: op een schouw

Heb je een haard met een schouw? Dan is het een goed idee om daar een tafellamp op te zetten. Vooral als de haard niet brandt zorgt de lamp dan voor gezelligheid. Wellicht heb je een comfortabele fauteuil die in de buurt van de haard staan. Mocht je daar graag in zitten om een boek te lezen, dan is de tafellamp op de schouw waarschijnlijk ook goed te gebruiken als leeslamp.

Plek 7: op een bureau

In plaats van een bureaulamp kun je op een bureau ook een tafellamp als lichtbron gebruiken. Niet iedere tafellamp is hier echter geschikt voor, want er moet uiteraard wel voldoende licht op het bureaublad vallen om te kunnen werken of studeren.

Bron: van 21-09-2022