Nieuwbouw Nieuws

Waarom is het belangrijk om werkkleding aan te doen?

27-09-2022

Heb je je ooit afgevraagd waarom de medewerkers van bedrijven werkkleding dragen? Werk uniformen zijn een belangrijk onderdeel van een bedrijf. Dit kan verschillende doelen hebben voor het bedrijf. Zo kan het dragen van werkbroeken een manier zijn om de veiligheid van medewerkers te waarborgen. Dit is vooral ter sprake bij bedrijven waar er wordt gewerkt met bijvoorbeeld verf of chemische stoffen. Bovendien zou het zonde zijn als je iedere keer weer nieuwe kleding moest kopen. Daarnaast zal het dragen van werkkleding je onderscheiden van andere bedrijfsmedewerkers. Overigens draagt het dragen van gepersonaliseerde werkkleding bij aan de herkenning van je bedrijf. In dit artikel lees je waarom werkkleding essentieel is.

Verbondenheid

Zoals al eerder is genoemd bouw je een identiteit op door het dragen van werkkleding. Door bijvoorbeeld de merknaam van het bedrijf op de werkjassen te printen, weten (potentiële) klanten waar ze terecht kunnen bij vragen. Daarnaast bouw je een verbondenheid onder de medewerkers op. Wanneer medewerkers hun eigen kleding dragen, ontstaat er verschil. De draagt namelijk anders dan de andere. Door het dragen van werkkleding valt dit verschil volledig weg. Bovendien zorgt werkkleding ervoor dat medewerkers elkaar zien als één team: saamhorigheid.

Veiligheid

Werkkleding wordt niet alleen gebruik om verbondenheid te creëren. In sommige bedrijfstakken heeft werkkleding een zeer belangrijke functie, namelijk de bescherming van bedrijfsmensen. Dit is vooral ter sprake in de bouw of chemische industrie. Zo moeten de werkbroeken in de bouwsector de knieën beschermen. Zij kunnen namelijk wel urenlang op hun knieën werken. Daarom mogen bouwvakkers geen korte broeken dragen en mag de kleding niet snel slijten. In de chemische industrie werken medewerkers met gevaarlijke vloeistoffen. Daarom zullen zij ter bescherming van hun ogen bijvoorbeeld veiligheidsbrillen moeten dragen. Maar ook in de zorg is het dragen van werkkleding belangrijk. Zo moeten zorgmedewerkers elke dag steriele werkkleding dragen om verdere besmettingen te voorkomen.

Professionaliteit

Tot slot is uitstraling een belangrijke factor bij elk bedrijf. Een bedrijf wilt professioneel overkomen. Dit draagt bij aan de vertrouwen die anderen hebben in het bedrijf. Dit zul je vaak zien bij evenementen en in bijvoorbeeld hotels. In deze bedrijfstakken representeren de medewerkers het bedrijf. Daarbij kun je je niet veroorloven dat de kledingstijl van je medewerkers niet past bij de indruk dat het bedrijf wil overbrengen naar haar klanten. Kortom, het dragen van werkkleding is belangrijk voor de verbondenheid, gelijkheid, veiligheid en professionaliteit van de medewerkers van een bedrijf.

Bron: van 27-09-2022