Nieuwbouw Nieuws

Verander jouw woonhuis in de ultieme slimme hotspot met deze apparaten!

03-10-2022

Je hebt er vast wel eens van gehoord: Slimme apparaten. Dat is niet gek, want steeds meer huishoudelijke apparaten zijn smart. Ze zijn steeds vaker verbonden met het internet, bevatten nieuwe functies en je kunt ze bedienen via een app. Ook benieuwd wat slimme apparaten voor je kunnen betekenen? In deze blog leggen we je het graag uit!

De juiste slimme apparaten maken het leven net wat makkelijker

Er is een ontzettend breed aanbod aan slimme huishoudelijke apparaten. Je kunt het zo gek niet bedenken, of er is wel een slimme variant voor. Deze zijn natuurlijk allemaal voorzien van verschillende snufjes, welke allemaal toegankelijk zijn via een app. Wij nemen je graag mee om een paar populaire voorbeelden te bekijken:

Een apparaat wat al vaak gebruikt wordt is de slimme robotstofzuiger. Deze kleine rakker kunnen zelfstandig stofzuigen in de aangegeven ruimte, waardoor je altijd beschikt over een huis wat spik en span is. Daarnaast kun je specifieke ‘no-go zones’ opzetten, zodat je kunt voorkomen dat de stofzuiger op plekken komt waar je hem liever niet wilt hebben.

Een ander product wat zeker aan te raden is, is een slimme wasmachine. Een slimme wasmachine komt, net zoals de stofzuiger, steeds vaker voor. Het is daarom ook niet gek dat steeds meer fabrikanten hier tijd en geld in steken. De voornamelijke functie is een reeks sensoren die het programma van jouw machine aanpassen aan de specifieke was. Zo krijg je altijd de best mogelijke resultaten, terwijl je ook geld kunt besparen door verspilling te voorkomen.

Als laatste willen we graag de slimme koelkast benoemen. Dit is een relatief jonge speler op de slimme markt, maar is nu al voorzien van leuke en vooral waardevolle functies. Naast een stijlvol ontwerp wat goed tot zijn recht komt in de keukens, zijn er namelijk ook tal van apps beschikbaar om alles uit jouw koelkast te halen. Denk hierbij aan een boodschappenlijst die zichzelf automatisch updated op basis van wat er uit de koelkast verdwijnt, een interne camera zodat je jouw voorraad altijd kunt controleren of een complete display in de deur om te kunnen Netflixen.

Maak gebruik van automatisering voor een betere gebruikerservaring

Hoewel je slimme apparatuur op afstand kunt schakelen en gebruik kunt maken van tal van functies, kun je het geheel ook zelfstandig laten werken. Dit wordt ook wel automatisering genoemd.

Een van de bekendste voorbeelden op het gebied van geautomatiseerde slimme systemen is de slimme thermostaat. Door dit te automatiseren ben je ervan verzekerd dat je altijd thuis komt in een huis wat op de perfecte temperatuur is. Daarnaast kun je de thermostaat zo instellen dat de temperatuur mee wordt geschaald met zaken als slaap en het wakker worden. Zo bespaar je niet alleen op de uiteindelijke kosten, maar is het ook altijd lekker warm.

Ook slimme verlichting speelt een grote rol bij een slim huis

Dit is wellicht een van de bekendere groepen als het aankomt op slimme technieken, want hier wordt volop reclame voor gemaakt. En terwijl er nieuwe merken als paddestoelen uit de grond schieten, wordt er ook steeds meer mogelijk met deze lampen.

Als je op zoek bent naar slimme verlichting, komt de naam Philips Hue al snel bovendrijven. Dit is natuurlijk niet vreemd, want dit merk is een populaire klant bij menig huishouden. De installatie is eenvoudig met behulp van een Bridge, het gebruik is appeltje eitje en je kunt jouw bestaande set gemakkelijk uitbreiden. Daarnaast zijn er ook tal van accessoires die je kunt toepassen, zoals de Hue Box. Hiermee kun je de Hue lampen in jouw entertainment ruimte laten reageren op alles wat er op de TV gebeurd. Ideaal toch?

Natuurlijk is Hue niet de enige partij die je tegen gaat komen als het aankomt op slimme verlichting. Deze hebben natuurlijk allemaal hun eigen voor- en nadelen. Dit kan natuurlijk snel oplopen, dus het is altijd handig om advies in te winnen bij specialist als Letsleds. Dan weet je namelijk zeker dat je de perfecte set voor jouw wensen hebt!

Bron: van 03-10-2022