Nieuwbouw Nieuws

Hoe kiest u de juiste planten voor uw nieuwbouw appartement?

07-10-2022

Pak niet zomaar een mooie bloem bij het kiezen van de juiste kamerplant voor je appartement. De groei, het onderhoud en de lichtbehoefte bepalen of een plant goed zal werken in je appartement. Zorg ervoor dat je de beste soort kiest voor jouw situatie. Lees verder voor meer informatie over de kenmerken van planten die geschikt zijn voor een appartement en een paar suggesties voor de beste planten die je kunt kiezen.

Gemeenschappelijke kenmerken van planten die geschikt zijn voor een appartement Een appartement biedt een scala aan mogelijkheden die een huis niet heeft. Kamerplanten kunnen u helpen uw ruimte optimaal te benutten en het beste uit uw interieur te halen, terwijl ze de lucht fris maken.

Zoek naar onderhoudsarme planten, hoe minder water en bemesting, laat staan andere verzorging, hoe beter. Succesvolle planten komen na enige tijd zonder water terug, terwijl meer tere planten zouden zijn afgestorven. Appartement planten leven lang zonder vaak bladeren te laten vallen. Hun geur is subtiel, als ze al merkbaar zijn. Ze hebben doorgaans weinig licht nodig. En een goede kamerplant valt op!

Beste planten voor je appartement Het is belangrijk de eigenschappen te kennen. Hier zijn enkele planten die aan ons advies voldoen:

Kruiden: Kies niet voor mooie bloemen als je een werkende plant kunt hebben! Kruiden houden insecten op afstand en verspreiden een heerlijke, subtiele geur in de kamer. Bovendien kunt u ze plukken en toevoegen aan uw gerechten, zodat u de meest verse smaak krijgt zonder dat u naar een speciaalzaak hoeft. Kies basilicum, rozemarijn en tijm voor ramen op het zuiden/westen of munt en peterselie voor ramen op het oosten/noorden.

Cactussen: Veel planten hebben vochtige, bijna regenwoud achtige omstandigheden nodig om te gedijen en gelukkig te zijn. De cactus is een ander soort plant. Ze hebben minstens drie uur zon per dag nodig, maar zolang het appartement op kamertemperatuur blijft, zijn ze gelukkig. Veel cactus planten bloeien ook in schitterende kleuren. Zorg ervoor dat je ze alleen lichtjes water geeft en dat de grond kan uitlekken.

Zebra plant: Deze kleine plant wordt maximaal 8 centimeter hoog en is populair bij mensen in appartementen. Zebra planten vallen op door hun zebra-achtige patroon. Kies deze plant omdat hij gemakkelijk te onderhouden is en weinig licht verdraagt. De dikke bladeren lijken op tentakels en kunnen gemakkelijk uitgroeien tot aparte planten die je kunt verpotten. Zorg ervoor dat je de grond van deze planten tussen het water geven door goed uitdroogt om schimmelvorming te voorkomen. Zebraplanten zijn geweldig op keukentafels, planken of zelfs in de badkamer. Een alternatief zou een monstera plant zijn. Een monstera kopen is simpel via een winkel om de hoek, want elke winkel heeft deze plant of via een webshop online.

Bron: van 07-10-2022