Nieuwbouw Nieuws

Geïsoleerde buitendeuren

11-10-2022

Ben je toe aan een nieuwe buitendeur informeer dan ook direct naar de isolatiewaarde van de deur. De meeste buitendeuren met glas worden standaard voorzien van dubbel HR isolatieglas. Informeer ook naar de mogelijkheid om HR++ glas of beter tegelijk met de nieuwe buitendeur geleverd te kunnen krijgen. Welke mogelijkheden zijn er tegenwoordig bij aankoop van een nieuwe voordeur, achterdeur of tuindeuren?

Wat is het verschil tussen buitendeuren

Standaard buitendeuren worden gemaakt van houten stijlen verbonden met een houten boven en onderdorpel. De sponning voor het glas wordt direct uit de stijlen gefreesd zodat het glas direct gemonteerd kan worden. Moderne geïsoleerde deuren worden gemaakt uit een samengestelde deurplaat met een XPS vulling in het hart van de deur omgeven met massief randhout. De beplating bestaat uit waterbestendig multiplex en aan beide zijde een 2mm aluminiumplaat om de deurplaat extra stijf en stabiel te maken.

Moderne of klassieke deuren

Het is tegenwoordig mogelijk om zowel moderne als klassieke deur als geïsoleerde voordeur of achterdeur te bestellen. Verschillende fabrikanten vermelden ook direct de isolatiewaarde waardoor je nog beter een keuze kunt maken voor de juiste buitendeur. Met de ruime keuze in verschillende glassoorten en deurbeslag is de deur volledig naar eigens wens en stijl samen te stellen. Een trendy kleur voor de deur en het kozijn maken het plaatje compleet.

Tip! Bestel direct een tochtvaldorpel

Met de huidige energieprijzen is het zeer rendabel om te denken aan een tochtvaldorpel bij aanschaf van een nieuwe voordeur. De kier aan de onderzijde tussen de deur en het kozijn wordt volledig afgedicht door een rubber strip. Volledig automatisch zonder er naar om te kijken. De grootste kier tussen de deur en de onderdorpel van het kozijn is 100% tochtdicht. Bijkomend voordeel is dat hinderlijk geluid van buiten wordt gedempt. De kosten voor een tochtvaldorpel zijn snel terugverdiend en zeker de moeite waard om over na te denken.

Bron: van 11-10-2022