Nieuwbouw Nieuws

De 9 belangrijkste maatregelen die je moet nemen voordat je je huis gaat verbouwen

17-10-2022

Als je van plan bent je huis te verbouwen, dan zijn er een aantal belangrijke maatregelen die je moet nemen. In dit artikel geven we je een overzicht van de 9 belangrijkste maatregelen. Op deze manier weet je zeker dat het allemaal op de juiste manier gaat en het dus goed afloopt.

1. Zorg voor een goede planning

Een goede planning is het halve werk. Als je niet weet wat je gaat doen, hoe je het gaat doen en wanneer je het gaat doen, dan is de kans groot dat het niet zo mooi wordt als je in gedachten had. Bovendien is een goede planning nodig om te bepalen welke materialen je nodig hebt en hoeveel tijd je hiervoor nodig hebt. Stel ook zeker je (naaste) buren op de hoogte, zodat ze weten wat er komen gaat en hoe lang het gaat duren.

2. Bereken je budget

Het is belangrijk om van tevoren een goed budget uit te rekenen. Op deze manier weet je precies wat je kunt uitgeven en hoeveel geld je uiteindelijk kwijt bent. Het is ook belangrijk om te weten welke onvoorziene kosten er kunnen optreden. Denk bijvoorbeeld aan extra materialen die je nodig hebt of aan de kosten van een vakman als je iets niet zelf kunt doen. Daarnaast moet je er ook rekening mee houden dat je persoonlijke beschermingsmiddelen moet aanschaffen om veilig te kunnen werken.

3. Zorg voor een vergunning

Als je wilt verbouwen, heb je in sommige gevallen een vergunning nodig. Dit is afhankelijk van de gemeente waar je woont. Het is dus belangrijk om van tevoren te checken of je een vergunning nodig hebt of niet. Doe dit bijtijds. Het kan namelijk even duren voordat alles rond is.

4. Kies de juiste aannemer

Een aannemer is iemand die je helpt met het uitvoeren van de verbouwing. Het is belangrijk om een aannemer te kiezen die ervaring heeft met het soort verbouwing dat je wilt gaan doen. Bovendien is het belangrijk om een aannemer te kiezen die je vertrouwt en met wie je een goede klik hebt. Indien je het zelf wilt gaan doen, dan is het verstandig om alles eerst goed kaart te brengen en misschien toch een professional te vragen om mee te kijken naar jouw plannen.

5. Kies het juiste tijdstip

Het is belangrijk om te kiezen wanneer je gaat verbouwen. Als je bijvoorbeeld in de winter gaat verbouwen, is het belangrijk om rekening te houden met de kou. Als je in de zomer gaat verbouwen, is het belangrijk om rekening te houden met de hitte.

6. Zorg voor voldoende ventilatie

Als je gaat verbouwen, is het belangrijk om voldoende ventilatie te hebben. Dit voorkomt dat er giftige dampen vrijkomen. Bovendien voorkomt het dat je last krijgt van vieze luchtjes. Je kunt overigens voor beschermingsmiddelen voor jezelf goed terecht bij Bowork. Weet je niet goed wat je precies nodig hebt, laat je dan zeker weten goed informeren en adviseren.

7. Zorg voor een goede verzekering

Als je gaat verbouwen, is het belangrijk om een goede verzekering af te sluiten. Op deze manier ben je verzekerd als er onverhoopt iets gebeurt. Denk bijvoorbeeld aan een ongeluk of aan schade aan je huis. Het is dan ook belangrijk om van tevoren goed na te gaan welke verzekeringen je nodig hebt.

8. Zorg voor een container

Als je gaat verbouwen, is het belangrijk om een container te hebben. Op deze manier weet je zeker dat al het bouwvuil meteen kan worden opgeruimd. Je kunt een container vaak huren voor een bepaalde periode.

9. Zorg voor een veilige werkplek

Als je gaat verbouwen, is het belangrijk dat je een veilige werkplek hebt. Dit voorkomt ongelukken en zorgt ervoor dat je prettig kunt werken. Zorg bijvoorbeeld voor een goede verlichting en zorg ervoor dat er geen gevaarlijke situaties ontstaan.

Bron: van 17-10-2022