Nieuwbouw Nieuws

Welke kosten komen er kijken bij het uitzoeken van raambekleding?

10-11-2022

Enkele zaken zijn in elke woning onmisbaar. Denk bijvoorbeeld aan raambekleding. Met raambekleding creëer je de gewenste privacy in je woning en bepaal je de uitstraling van een ruimte. Met bijvoorbeeld gordijnen of jaloezieën zorg je ook nog eens voor de gewenste lichtinval.

Het uitkiezen van de juiste raambekleding is niet altijd even makkelijk. Je moet sowieso een keuze maken tussen alle soorten raambekleding, terwijl je ook nog aan een budget moet denken.

Hoe wordt de prijs van raambekleding bepaald?

Meerdere factoren zijn van grote invloed op de uiteindelijke prijs van raambekleding:

- De soort raambekleding. Tussen bijvoorbeeld jaloezieën en gordijnen zitten (grote) prijsverschillen. Je zou daarom eerst goed moeten bepalen wat voor raambekleding je wilt hebben. Let hierbij op het prijskaartje, maar ook op de eigenschappen van de betreffende raambekleding.

- De afmetingen. Hoe groter het raam, hoe duurder de raambekleding. Je moet in dat geval immers bredere of hogere raambekleding aanschaffen en daar betaal je nu eenmaal meer geld voor.

- De montage. Met alleen de aanschaf van raambekleding ben je er nog niet. De raambekleding moet namelijk ook nog gemonteerd worden. Dit kun je mogelijk zelf doen, maar wellicht is het handiger om hier een specialist voor in te schakelen.

- Het merk/de kwaliteit. In het huidige aanbod kun je uit raamdecoratie van allerlei merken kiezen. Elk merk biedt een bepaalde mate van kwaliteit en heeft zijn eigen prijzen. Je zou daarom ook goed naar het merk, de kwaliteit en het prijskaartje moeten kijken. Deze drie elementen gaan altijd hand in hand met elkaar.

Hoeveel geld moet je uitgeven aan je nieuwe raambekleding?

Je hebt volledig in eigen handen hoeveel geld je uitgeeft. Je hebt niet alleen de keuze uit veel soorten raambekleding, maar ook uit meerdere merken. Zoals hierboven aangegeven, zijn er echter ook factoren waar je niks aan kunt doen. Je hebt nu eenmaal te maken met de afmetingen van het raam. Daar ben je aan gebonden en daar moet je geschikte raamdecoratie voor zien te vinden.

Heb je nou een raam met een afwijkende maat? Dan is het misschien nodig om bijvoorbeeld houten jaloezieën op maat te laten maken. Dat oogt super mooi, maar vraagt wel om een extra investering. Deze jaloezieën moeten namelijk speciaal voor jouw raam gemaakt worden.

Wil je graag dat je nieuwe raambekleding door een specialist opgehangen wordt? Vraag dan zeker meerdere offertes aan. De kosten die hiervoor worden gerekend, verschillen immers van specialist tot specialist. Overigens kun je ook kijken of je raambekleding zelf op kunt hangen. Het hoeft namelijk niet altijd heel lastig te zijn.

Bron: van 10-11-2022