Nieuwbouw Nieuws

Dé redenen om voor een nieuwbouwhuis te kiezen

02-01-2023

Je bent op het punt in je leven dat je gaat samenwonen met je geliefde (of alleen) of je/jullie willen graag verhuizen naar een grotere woning omdat er bijvoorbeeld een kinderwens is óf je wil een kantoor aan huis. Zo zijn er genoeg redenen te noemen waarom je voor een nieuwbouwhuis zou kiezen. Hieronder lees je 4 redenen, de voordelen!

Zelf de vloer kiezen

Er zijn vele vloertrends die revue passeren en het is bij een nieuwbouwhuis natuurlijk erg leuk om de eigen vloer uit te kiezen. Je hoeft dan niet eerst een oude vloer van eventueel vorige bewoners te verwijderen. Laminaatenparket.nl is een website waar je terecht kunt om inspiratie op te doen en niet alleen te kijken naar wat je mooi vindt, maar ook wat praktisch is. Als je bijvoorbeeld huisdieren hebt is het vaak niet aan te raden om door het hele huis vloerbedekking te leggen. Genoeg keuzes!

Alles from scratch

Je bent dus helemaal ‘from scratch’ oftewel helemaal vanaf het begin. Je ziet een bouwtekening en krijgt de keuzes wat betreft de badkamer en welke kleuren kranen je wilt of welke kleuren beslag je aan de deuren wilt. Wil je liever zwarte stopcontacten? Of wil je meer stopcontacten in huis? Je kunt het allemaal van tevoren aangeven zodat het naar jouw wens wordt geplaatst en ingericht. En kies voor mooie tegels in de badkamer die je afstemt met de rest. Wil je een bad of neem je genoegen met een douchecabine? Je kunt het op die manier helemaal ‘eigen’ maken. Dat is echt een groot voordeel van een nieuwbouwhuis. Zoals gezegd moet je ook een vloer kiezen en kun je vooraf al een laminaatvloer kopen, mocht dat je wens zijn

De nieuwste isolatietechnieken

Als je kiest voor een nieuw te bouwen woning, dan wordt er ook rekening gehouden met de nieuwste isolatietechnieken bijvoorbeeld. Er zijn trends die komen en gaan en nieuwe innovaties waar je gebruik van kan gaan maken. Goede isolatie is ook weer een voordeel voor als je duurzaam gaat verwarmen.

Duurzame keuzes

Natuurlijk zijn er ook duurzame keuzes waar je rekening mee kan houden. Kies bijvoorbeeld voor koken op elektriciteit in plaats van op gas en kies voor duurzame verwarming. Duurzame verwarming is bijvoorbeeld het gebruik van een warmtepomp in combinatie met goede isolatie, vloerverwarming of een pellet kachel. Het is goed om daar van tevoren al over na te denken zodat je je hierover kunt laten informeren zodat dit in de bouw meegenomen kan worden.

Bron: van 02-01-2023