Nieuwbouw Nieuws

Nu beginnen met je tuin lente klaar maken heeft voordelen!

09-01-2023

Het is nog maar januari, maar voor je het weet is het alweer lente. De temperaturen op dit moment zijn al niet heel erg winters te noemen en wordt het zelfs zacht genoemd voor de tijd van het jaar. Met dit zachte weer is het heerlijk om buiten te zijn en zeker als er een lekkere blauwe lucht te zien is. Je kan dan alvast in de tuin wat dingen klaar gaan maken voor de lente en dat heeft ook voordelen om daar nu al mee te beginnen. Weet je wat?

Tuinsets zijn goedkoper

Nu dat het winter is en mensen waarschijnlijk niet lekker in de tuin gaan zitten, is er vaak uitverkoop. Er wordt plaatsgemaakt voor nieuwe artikelen voor het nieuwe lente- en zomerseizoen. Daar kan je van profiteren als er zoveel kortingen zijn. Als je een loungeset voor in de tuin wil aanschaffen is dit het moment om dat te doen. Misschien dat je meerdere winkels af moet gaan om het juiste te vinden, maar het is zeker aan te raden. Elke euro die je kunt besparen is meegenomen én de kortingen lopen vaak flink op.

Maak een zit- of loungeplek

Een lekkere vaste plek buiten met warm weer is heerlijk! Denk daarom alvast na waar je wil zitten en wat je nodig hebt om dat te maken. Bij een tuinmeubelshop kan je veel inspiratie op doen. Je ziet er bijvoorbeeld mooie veranda’s, maar als dat niet in jouw tuin past, misschien alleen een schaduwdoek of een grote zwevende parasol? Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een stukje tuin wat overdekt is. Zo zie je maar, zoveel mogelijkheden om een fijne plek te maken met het zonnige weer.

Haal onkruid weg

Als de dagen zo zacht zijn dan is het ook tijd om het onkruid alvast te verwijderen uit de tuin. Als je geen groene vingers hebt kan je iemand anders vragen het natuurlijk ook voor je te doen. Misschien de (klein)kinderen het vragen en er een leuk zakcentje tegenover zetten? Dan wordt het vast een feest voor ze om een handje te helpen. Als het onkruid weg is dan ziet het er direct al een stuk netter en fijner uit. Als je hardnekkig onkruid hebt dan kun je ook kijken voor bepaalde middelen die het onkruid weghalen of een onkruidbrander. Wel handig om te kijken of de middelen die je gaat gebruiken giftig zijn, als je huisdieren hebt.

Heb je huisdieren?

Als je huisdieren hebt is het ook leuk om voor hen een plekje te maken waar ze lekker kunnen spelen en liggen. Katten vinden het heerlijk om buiten te zijn, maar ook op hoogte te liggen. Maak zelf een krabpaal die wat hoger is, scherm je tuin af zodat ze alleen in de tuin kunnen blijven óf koop een (tweedehands) konijnenhok zodat ze daar lekker kunnen liggen. En dat geldt niet alleen voor katten, honden vinden het ook lekker om buiten te zijn, maar niet in de volle zon. Zorg daarom ook voor lekkere schaduwplekjes.

Bron: van 09-01-2023