Nieuwbouw Nieuws

De populairste soorten eettafels van dit moment

07-02-2023

Of je nu op zoek bent naar een eettafel voor je kleine appartement of grote huis, de perfecte eettafel is er voor iedereen. In dit artikel zullen we een kijkje nemen naar de verschillende soorten, stijlen en maten die er tegenwoordig zijn. We zullen ook ingaan op wat je moet overwegen bij het kiezen van een eettafel die bij je past. 

1. Moderne boerderij tafel

Een houten eettafel is nog steeds en weer erg populair, met name omdat ze gezelligheid, warmte en sfeer uitstralen. De boerderij eettafel met een moderne twist, is perfect voor mensen die ervan houden om etentjes te geven of tot ‘s avonds na te tafelen. Donker hout en diepe houttinten zijn erg in trek, en deze eettafels passen in vrijwel alle interieurs, van een industriële woonkeuken tot een klassieke eetkamer. Je hoeft ook niet bang te zijn dat jouw houten eettafel binnenkort uit de mode raakt, want ze zijn al jarenlang populair. Niets is gezelliger dan met zijn allen te zitten aan een robuuste tafel, die ook nog eens jarenlang mee zal gaan.

2. Een beetje glamour

Als je op zoek bent naar een praktische eettafel, betekent dit niet dat je geen statement kunt wegzetten. Sommige materialen lenen zich uitstekend om te dienen als een ware eyecatcher, terwijl ze makkelijk schoon te houden zijn en geschikt zijn voor intensief gebruik. Een van deze materialen is steen, denk aan sithered stone (dat lijkt op keramiek) of een marmer. Met name tafels met een combinatie van kleuren zijn erg in trek, zoals een créme-wit tafelblad met donkere poten, of een stenen tafelblad met poten van metaal. Dit soort tafels matchen erg goed met koper, goud en zwart. Waardoor je jouw eettafel met mooie accessoires, zoals gouden bestek, meteeneen luxueuze uitstraling geeft.

3. Een lange eettafel

Lange eettafels stijgen enorm aan populariteit en dit is mede omdat ze ontzettend praktisch zijn. Ook als je geen groot gezin hebt is het handig om een lange tafel te hebben. Denk aan het geven van een etentje of om aan de eettafel te werken. Met de feestdagen kun je helemaal los gaan met het aankleden van de tafel, inclusief grootse accessoires. Als je besluit om voor een lange eettafel te kiezen is het wel belangrijk dat je er ook echt de plaats voor hebt. Want bij een kleine ruimte is het verstandiger om voor een compacte eettafel of een uitschuifbare eettafel te kiezen.

4. Eettafels met een stoere uitstraling

Een industriele eettafel is helemaal in, zowel in industriële, minimalistische, Scandinavische als moderne interieurs. Ze voegen net een beetje extra lef toe aan de inrichting en gaan erg goed samen met de accentkleur zwart. Als je wel houdt van een uniek interieur, ga dan voor een stoere eettafel met een bijzonder onderstel. Denk aan gekruiste poten of een gebogen onderstel van metaal. Deze statement poten zijn tevens een trend, die we steeds meer terugzien dit jaar.

5. Ronde tafels

Een andere trend die we zien op dit moment, is de keuze voor een ronde eettafel. Uiteraard is dit net als een houten tafel een trend die nooit uit de mode zal gaan, want in 1927 vergaderde Koning Arthur al aan een ronde tafel. Een ronde eettafel zorgt ervoor dat iedereen echt met elkaar aan tafel zit en het is een goede keuze als je houdt van een goed gesprek tijdens het dineren.

Bron: van 07-02-2023