Nieuwbouw Nieuws

Internetverbinding regelen voor je nieuwbouwwoning

20-04-2023

Je hebt een nieuwbouwwoning gekocht! Dat betekent dat je een heleboel te regelen hebt. Maar heb je naast meubels, behang en vloeren ook al aan je internetverbinding gedacht?

Net zoals een lekker zittende bank is een goede verbinding een noodzaak. Zorg er dus voor dat je dit op tijd regelt! Met onderstaand stappenplan heb je binnen no-time een werkende verbinding:

Welke verbinding is er mogelijk?

Ga na welke verbinding er mogelijk is. In nieuwbouwwoningen wordt vaak glasvezel aangelegd. Glasvezel is razendsnel en heel stabiel. Handig voor grootverbruikers en grote gezinnen. Is er bij jou glasvezel mogelijk? Ga dan glasvezel providers vergelijken voor het vinden van het beste resultaat.

Breid je wifi-signaal uit naar andere verdiepingen

Wil je het echt goed aanpakken? Ga dan na of er in huis loze leidingen zijn aangelegd. Door deze leidingen kun je onder andere je internet kabel naar andere verdiepingen trekken. Je kunt je netwerk op die manier makkelijker uitbreiden door op meerdere kamers een extra router neer te zetten. Zeker in nieuwbouwwoningen is dit aan te raden; deze worden vaak gebouwd met dikke betonnen muren die je wifi-signaal kunnen hinderen.

Heb je geen loze leidingen en is je wifi-signaal (bijvoorbeeld op zolder) dramatisch? In dat geval kun je het beste kiezen voor een mesh-systeem. Dit systeem bestaat uit meerdere draadloze routers die je door je huis kunt plaatsen. Als je een aantal van deze routers op verschillende plekken neerzet, kun je op elke plek verbinding maken met je internet.

Kies je nieuwe provider

Het zoeken naar een internetprovider kan voelen als zoeken naar een speld in een hooiberg. Maar geen zorgen: je vindt in een handomdraai welke providers er op je nieuwe adres mogelijk zijn. Dit doe je door middel van internet vergelijken. Je vult je postcode en huisnummer in, filtert op je wensen (bijvoorbeeld een hoge snelheid) en je ziet gelijk alle mogelijkheden verschijnen.

Bron: van 20-04-2023