Nieuwbouw Nieuws

Alles wat je over WTW filters moet weten

09-05-2023

Met een warmteterugwinningssysteem (WTW systeem) kun je de energie-efficiëntie van een gebouw verbeteren door de lucht in een gebouw te ventileren en te verwarmen. WTW filters zijn essentiële onderdelen van dit systeem en daarom lees je in dit artikel alles over deze filters.

Onmisbare filters voor jouw WTW systeem

WTW-installaties zijn bedoeld om warmte terug te winnen uit de afvoerlucht en deze te gebruiken om de toevoerlucht op te warmen. Het resultaat is dat er minder energie nodig is om het gebouw te verwarmen, wat zowel gunstig is voor het milieu als voor de portemonnee van de eigenaar van het gebouw. Er zitten dus verschillende voordelen vast aan WTW-installaties, maar je kunt het resultaat verfijnen door wtw filters aan te schaffen. Een WTW systeem heeft namelijk filters nodig om te voorkomen dat vuil en stof zich ophopen in het systeem en de prestaties verminderen. De filters houden ook pollen, bacteriën en andere kleine deeltjes tegen, waardoor de lucht in een gebouw gezonder wordt. Dit betekent dat het systeem efficiënter werkt wanneer je filters aanschaft, en dat er minder energie nodig is om het gebouw te verwarmen. Het is daarom ook van belang om de filters regelmatig te vervangen. De frequentie van het vervangen van de filters hangt af van verschillende factoren, zoals het aantal mensen dat in het gebouw woont of werkt, de luchtkwaliteit in de omgeving en het type filter dat wordt gebruikt.

De voordelen van de kwaliteitsvolle filters

Zoals gezegd zorgen WTW filters ervoor dat je WTW systeem zo efficiënt mogelijk werkt. Daar komen verschillende voordelen bij kijken, waaronder een gezondere leefomgeving voor jou en je collega’s of gezin. Iedereen heeft er baat bij, maar ook zeker mensen die last hebben van allergieën, astma of andere ademhalingsproblemen. Door de lucht te filteren voordat deze je huis of kantoor binnenkomt, wordt vocht dat schimmel- en condensatieproblemen kan veroorzaken, verminderd. Met deze filters verminder je dus niet alleen de CO2-uitstoot, je bespaart ook op toekomstige kosten om deze schade te verhelpen. Let er hierbij altijd op dat je filters koopt die van goede kwaliteit zijn. De filtersets zouden moeten voldoen aan de Europese norm, die online aangegeven staat bij kwaliteitsfilters. Het is ook fijn als je te maken hebt met een goede klantenservice, die makkelijk te bereiken is voor al jouw vragen en om passend advies te geven. Aangezien de filters regelmatig aan vervanging toe zijn, is het handig als je kunt rekenen op een snelle levering. Er zijn verschillende soorten WTW filters beschikbaar, die variëren in kwaliteit en prijs. wij raden je aan om eens te kijken naar het assortiment online, bijvoorbeeld op topswtwfilters.nl, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Bron: van 09-05-2023