Nieuwbouw Nieuws

Nieuwbouw? Denk aan deze duurzaamheidsoplossingen

22-05-2023

Iedereen weet hoe het "groener" maken van hun nieuwbouwhuis hen geld kan besparen op hun maandelijkse energierekening, de levensduur van het huis kan verlengen en het milieu kan helpen beschermen, maar het is verrassend eenvoudig om het aanbrengen van deze verbeteringen aan je eigen huis uit te stellen. van tijd besteden aan een andere activiteit of interesse die je hebt. Door een kleine selectie van groene huisoplossingen te implementeren, wordt je huis milieuvriendelijker en biedt het je tegelijkertijd een scala aan voordelen waar je jarenlang van kunt profiteren. Hoewel tegenwoordig veel huizen met groen in het achterhoofd worden gebouwd, is er altijd wel iets dat je kunt doen om je nieuwbouwwoning duurzamer te maken. Je huis verduurzamen is bijvoorbeeld mogelijk met de onderstaande duurzaamheidsoplossingen.

Zonnepanelen

Een geweldige manier om je huis energiezuiniger te maken, is door zonnepanelen op het dak van je woning te installeren, die zijn ontworpen om energie rechtstreeks van de zon te halen en naar de rest van je huis te sturen om de broodnodige elektriciteit voor je apparaten te leveren, waardoor je afziet van minder efficiënte methoden om je woning van energie te voorzien. Dit is een uitgebreider project waarvoor vaak een professional nodig is, maar de voordelen voor je huis en je inspanningen om het milieuvriendelijker te maken zijn talrijk. Door deze panelen op je dak te plaatsen, krijg je schone energie met een ecologische voetafdruk die bijna 95 procent lager is dan die van fossiele brandstof. Ze kunnen desondanks wel duur zijn, al is geld lenen voor zonnepanelen een goede oplossing.

Energiezuinige ramen

Veel mensen realiseren zich niet dat de soorten ramen die je in je huis plaatst, ook van invloed kunnen zijn op hoe milieuvriendelijk je huis is, de binnentemperatuur regelen en besparen op energiekosten. Hoewel er verschillende soorten ramen zijn die energiezuiniger zijn dan andere, zijn er ook verschillende dingen die je kunt doen met je huidige ramen om de luchtstroom te verbeteren op een manier die je helpt de temperatuur in je huis onder controle te houden. De installatie van stormramen rond het hoofdglas helpt je bij het verminderen van het aantal optredende luchtlekken, evenals tochtstrippen. Door tochtstrippen aan je ramen toe te voegen, kun je je huis tijdens de koude wintermaanden warmer laten aanvoelen en kun je tot 15 procent besparen op je energierekening.

LED- en CFL-lampen

Waarschijnlijk is de gemakkelijkste van deze groene huisoplossingen om in je huis te implementeren het vervangen van je standaard gloeilampen door LED- of CFL-lampen, die beide zijn ontworpen om je een maximale hoeveelheid energie-efficiëntie te bieden. LED-lampen gebruiken een speciale lichtgevende diode-halfgeleider die op een veel efficiëntere manier licht produceert dan de meeste andere soorten lampen, terwijl ze je ook een nauwkeuriger en natuurlijker licht geven. Compacte fluorescentielampen daarentegen zijn gemaakt om een vergelijkbaar soort licht te leveren als gloeilampen, maar zijn ontworpen om veel efficiënter te zijn. Overstappen op led- of spaarlampen is net zo eenvoudig als het vervangen van je huidige gloeilampen door de zuinigere. Bovendien wordt je huis daar een stuk duurzamer van!

Bron: van 22-05-2023