Nieuwbouw Nieuws

Dit zijn de mooiste wijken om in Amsterdam een woning te huren

05-06-2023

Amsterdam, een stad vol karakter en diversiteit, biedt een breed scala aan prachtige wijken om een woning te huren. Van de schilderachtige grachten tot de bruisende levendigheid van De Pijp, elke wijk heeft zijn eigen unieke charme. Wil je een woning huren in Amsterdam? In dit artikel ontdek je de leukste wijken, waar je kunt genieten van het beste dat Amsterdam te bieden heeft.

De Jordaan

De Jordaan is een iconische wijk die bekend staat om zijn pittoreske grachten, smalle straatjes en gezellige sfeer. Hier vind je charmante historische panden, levendige markten en een scala aan trendy boetiekjes, cafés en restaurants. Ook bekend vanwege zijn centrale ligging en de mix van cultuur, kunst en gezelligheid.

De Pijp

Als je op zoek bent naar een bruisende wijk met een levendige sfeer, dan is De Pijp een fijne optie om een woning te huren. Deze trendy buurt staat bekend om de Albert Cuypmarkt, waar je kunt genieten van verse producten en diverse lekkernijen. Naast het marktplezier biedt De Pijp ook diversiteit aan hippe eetgelegenheden, gezellige cafés en een levendig nachtleven.

Oud-West

Dit is een gewilde wijk die bekend staat om de combinatie van historische architectuur en moderne voorzieningen. Hier vind je prachtige herenhuizen, sfeervolle straten en groene parken. Oud-West biedt een breed scala aan winkels, restaurants en cafés, en is ook de thuisbasis van het populaire Vondelpark, waar je kunt ontspannen en genieten van de natuur.

Tip: Blijf op de hoogte van de nieuwste huurwoningen in Amsterdam met RentSlam!

Oostelijk Havengebied

Het Oostelijk Havengebied is een unieke wijk die bekend staat om zijn moderne uiterlijk en ligging aan het water. Dit voormalige havengebied is omgetoverd tot een trendy woonwijk met appartementen, lofts en herenhuizen. De wijk biedt een kijkje op het IJ en heeft ook een aantal trendy restaurants, bars en winkels.

De Plantage

Op zoek naar een rustige en groene wijk? De Plantage ligt in het oostelijke deel van Amsterdam, dat bekendstaat om de historische panden en het culturele karakter. Hier vind je onder andere het beroemde Artis Zoo, het Tropenmuseum en het groene en serene Oosterpark. Een aantrekkelijke mix van cultuur, rust en groen.

De Rivierenbuurt

De Rivierenbuurt is een rustige en mooie wijk gelegen in het zuidelijke deel van Amsterdam, langs de oevers van de rivier de Amstel. Het staat bekend om zijn karakteristieke architectuur en ruime opzet. Hier vind je mooie woonstraten, groene pleinen en goede verbindingen met het openbaar vervoer. De Rivierenbuurt biedt een perfecte balans tussen rustig wonen en de nabijheid van voorzieningen.

Amsterdam Noord

Een opkomende wijk die steeds populairder wordt onder het jonge publiek, is Amsterdam Noord. Deze wijk, gelegen aan de overkant van het IJ, biedt een interessante mix van industrieel erfgoed en moderne architectuur. Bovendien heeft het een bloeiende kunst- en cultuur, met tal van creatieve bedrijven, galeries en festivals. Extra pluspunt: een mooi uitzicht vanuit je woning op de skyline van Amsterdam.

De Indische Buurt

De Indische Buurt is een wijk in Amsterdam-Oost die steeds meer populariteit wint. Zo staat het bekend om zijn diverse culturele achtergrond en levendige sfeer in de wijk waar je verschillende keukens, creatieve hotspots en gezellige cafés om de hoek hebt. De Indische Buurt heeft ook groene parken zoals het Flevopark, waar je kunt ontspannen en genieten van de natuur.

Bron: van 05-06-2023