Nieuwbouw Nieuws

Waarom is plaatmateriaal belangrijk?

19-06-2023

Wie weleens flink aan het klussen is geweest thuis, weet natuurlijk als geen ander hoe belangrijk het juiste plaatmateriaal is voor je klus. Of het nu gaat om het plaatsen van een plafond of een wandje op zolder om de ruimte te splitsen in twee, we kunnen bijna niet zonder. Omdat er daarnaast nog allerlei andere redenen zijn, waarom het gebruik van plaatmateriaal zo belangrijk is, hebben we een aantal belangrijke zaken voor je uitgelicht. Dus heb jij een klus op de planning staan, dan is het aan te raden om dit artikel aandachtig door te lezen, om eventueel tot andere inzichten te komen.

Duurzaam

Duurzaam is natuurlijk steeds belangrijker, met name in de bouw. Niet voor niets wordt er daarom vaak gekozen voor duurzame materialen zoals plaatmateriaal. Plaatmateriaal is vaak sterker en duurzamer dan massief hout. Het wordt vervaardigd met behulp van geavanceerde technieken, waardoor het bestand is tegen kromtrekken, scheuren en andere vormen van schade. Dit zorgt ervoor dat het materiaal langer meegaat en minder onderhoud vereist. Daarbij komt ook dat er allerlei verschillende soorten zijn, zodat je altijd geschikt materiaal vindt voor jouw klus. Zo kun je kiezen voor spaanplaat, OSB platen, maar ook MDF platen.

Stabiliteit

Plaatmateriaal is stevig en blijft goed in vorm. De kans dat het gaat buigen of scheuren, is minimaal. Zelfs niet als het een beetje vochtig wordt. Dat komt omdat het op een speciale manier is geproduceerd. Dus als je een mooi kastje wilt bouwen of een nieuw plafond wilt plaatsen, dan is plaatmateriaal een goede keuze. Het blijft gewoon netjes en stabiel, ook als het warm of koud is in huis. Zo hoef je je geen zorgen te maken dat het snel beschadigt, ideaal vind je niet? Dus ga jij binnenkort klussen, kies dan voor IntriPlex plaatmaterialen geschikt voor iedere klus.

Perfect voor nieuwbouwwoningen

In nieuwbouwwoningen wordt veel gebruikgemaakt van plaatmateriaal. Denk maar aan de muren, vloeren en het dak. Plaatmateriaal wordt gebruikt in nieuwbouw omdat het sterk en duurzaam is. Het zorgt voor stevigheid en stabiliteit in de constructie van het huis. Bovendien kan plaatmateriaal gemakkelijk op maat worden gesneden en bevestigd, waardoor het bouwproces efficiënter verloopt. Daarnaast biedt plaatmateriaal ook isolatie- en geluidswerende eigenschappen, waardoor het bijdraagt aan het comfort van de woning. Of het nu gaat om gipsplaten voor de wanden, spaanplaten voor de vloeren of OSB platen voor het dak, plaatmateriaal speelt een essentiële rol bij het creëren van sterke, stabiele en functionele nieuwbouwwoningen.

Ideaal voor iedere klus

Plaatmateriaal is geschikt voor iedere klus. Het is daarom dus ook niet zo vreemd dat de bouwmarkten er vol mee liggen. Doordat je het in vrijwel iedere soort of maat kunt laten zagen, is het geschikt voor zelfs de kleinste klussen in en rondom je huis. Dus ben jij voornemens binnenkort te gaan klussen en heb je nog geen idee hoe je een bepaalde constructie wilt gaan realiseren, dan is plaatmateriaal in veel van de gevallen de perfecte oplossing. Wel is het raadzaam om iemand in de bouwmarkt te vragen om advies, aangezien de keuze enorm is.

Bron: van 19-06-2023