Nieuwbouw Nieuws

Nederland kan niet zonder zachte, warme en gezellige kleden in huis

04-07-2023

Wil jij je interieur naar het volgende niveau brengen en ben je op zoek naar kleine aanpassingen, die een groot effect op je interieurstijl kunnen hebben? Dan kun je erover nadenken om een gaaf vloer- of buitenkleed aan je woning toe te voegen.

Op deze pagina krijg je handige tips, waardoor je binnen de kortste keren het beste vloerkleed, passend bij je interieur in huis haalt.

Verder kom je erachter op welke manier jij je tuin of balkon een upgrade kunt geven op het moment dat er mooi weer voor de deur staat.

Dit is waar je op dient te letten als je een vloerkleed in huis haalt

Ben je op zoek naar een uniek vloerkleed, maar weet je niet waar je jouw zoektocht kunt beginnen? Dan vind je hier een aantal tips terug om je zoektocht een stuk makkelijker mee te maken.

Kijk voordat je een vloerkleed koopt naar de stijl van je interieur en zoek een kleed dat bij je unieke interieurstijl past. Wees overigens niet bang om een vloerkleed te kiezen dat net iets anders is dan de rest van je interieur. Dit kan juist voor een positief verrassend effect zorgen.

Denk daarnaast buiten de standaard vormen en maten die je overal al terugziet. Je kunt bijvoorbeeld een kleed kopen in een unieke vorm of in een gekkig formaat, zoals ronde, ovale of zelfs driehoekige vloerkleden. Met een bijzonder kleed, maak je een statement in je interieur en dat is juist leuk om te doen!

Een andere tip is om te kijken naar de textuur van het kleed. Kies bijvoorbeeld voor een kleed met verschillende texturen of materialen voor een speels effect. Daarnaast kan het de moeite waard zijn om te zoeken naar handgemaakte vloerkleden. Deze zijn vaak uniek en hebben een verhaal te vertellen.

Ook kun je kijken naar kleden uit andere culturen of landen voor een bijzondere touch in je interieur. Je zou zelfs kunnen overwegen om een vintage of tweedehands vloerkleed aan te schaffen. Deze zijn vaak uniek en hebben een karakteristieke uitstraling.

Maak je tuin of balkon klaar voor de lente en zomer met gave buiten vloerkleden

Met het mooie weer in het vooruitzicht is het tijd om je tuin of balkon klaar te maken voor de lente en zomer. Een trend die de laatste jaren steeds populairder wordt, is het gebruik van buiten vloerkleden.

Maar waar kun je deze neerleggen en waarom zou je hiervoor kiezen? Een buiten vloerkleed kun je eigenlijk overal neerleggen. Leg het kleed bijvoorbeeld onder je loungeset, bij je eettafel of bij je ligstoelen. Het kleed zorgt voor een warme en gezellige sfeer en maakt je buitenruimte helemaal af.

Een ander voordeel van een buiten vloerkleed is dat het voor meer comfort zorgt. Het kleed is zacht en warm aan je voeten, waardoor je op blote voeten heerlijk kunt genieten van het buitenleven.

Daarnaast zorgt het kleed voor een extra laag isolatie, waardoor het zelfs op koudere avonden prettig toeven is buiten. Buiten vloerkleden zijn er in allerlei kleuren, patronen en maten, waardoor er voor elke buitenruimte wel een geschikt kleed te vinden is.

Bron: van 04-07-2023