Nieuwbouw Nieuws

Tips voor het verbouwen van de kinderkamer

28-08-2023

Wanneer je voor het eerst te horen krijgt dat je vader en moeder wordt, komt er natuurlijk een hele hoop op je af. Gelukkig heb je nog genoeg tijd om ook over de praktische kant na te denken, zoals de kinderkamer. Een kinderkamer is namelijk niet zomaar een kamer in huis. Het is de plek waar je kind zich veilig en geborgen moet kunnen voelen, maar het moet ook een ruimte zijn die prikkelt om te spelen, creëren en ontdekken. Nu zal dat in de eerste maanden nog niet het geval zijn, maar is het wel belangrijk dat je kindje er helemaal tot rust komt. De belangrijkste stap is natuurlijk een geschikt kinderbed kopen, gevolgd door een kast en commode. Hoe je ervoor zorgt dat je van deze kamer een echte kinderkamer weet te maken, vertellen wij je stap voor stap.

De juiste kleuren en materialen

Een slaapkamer is de plek waar je even helemaal tot rust moet kunnen komen. Het is daarom dus belangrijk om gebruik te maken van de juiste kleuren en ook juiste materialen. Helemaal wanneer het gaat om de slaapkamer van je kind, is het leuk om te kiezen voor een bepaald thema bijvoorbeeld. Hoe leuk is het, om een muur helemaal groen te maken en te kiezen voor een kinderbed huisje waarmee ze het idee hebben alsof ze zich in de jungle begeven. Helemaal wanneer ze wat ouder zijn en ze niet alleen meer op hun kamertje slapen, maar er ook regelmatig te vinden zijn omdat ze er willen spelen. Hoe leuk is het om een slaapkamer volledig in thema te maken, zodat je kind zijn of haar fantasieën echt tot leven kan laten komen. Zorg dus dat je kiest voor de juiste kleuren en ook materialen, zodat je er een sfeervolle, maar wel rustgevende ruimte van maakt.

Slimme opbergruimte

Kinderen hebben natuurlijk het nodige speelgoed op hun kamer. Extra opbergruimte is daarom zeker niet verkeerd. Een opgeruimde kinderkamer zorgt voor overzicht en maakt het gemakkelijker om speelgoed en andere spullen terug te vinden. Het creëren van voldoende opbergruimte is dan ook verstandig. Kies voor multifunctionele meubels zoals bedden met opberglades eronder, planken en kasten met manden en bakken. Dit maakt het opruimen van speelgoed een stuk eenvoudiger en je kind kan zelf leren om alles netjes op te ruimen. Heb je deze mogelijkheid niet, dan kun je er natuurlijk ook gewoon voor kiezen om iedere paar maanden wat spullen naar zolder te brengen, aangezien de kans groot is dat ze hier dan toch niet meer mee spelen.

Verlichting en raambekleding

De slaapkamer van je kleintje is natuurlijk niet compleet zonder de juiste verlichting en ook bijpassende raambekleding. Zorg voor voldoende natuurlijk licht voor tijdens het spelen en de juiste verduistering op het moment dat ze moeten gaan slapen. Natuurlijk licht heeft namelijk een positieve invloed op de stemming en de gezondheid van je kindje. Zorg dus voor voldoende daglicht in de kinderkamer. Daarnaast is het belangrijk om te investeren in goede raambekleding die de kamer goed kan verduisteren. Zo kan je kind ook overdag een dutje doen en 's nachts genieten van een goede nachtrust. Kies voor gordijnen die gemakkelijk open en dicht zijn te doen en het liefst ook een verduisterende werking hebben.

Bron: van 28-08-2023