Nieuwbouw Nieuws

Welke materialen zijn weerbestendig bij de skid- en dakconstructie?

01-09-2023

In de bouwindustrie wordt er telkens gekeken naar welke materialen zo lang mogelijk kunnen meegaan om kosten te besparen. Vooral voor materialen die buiten staan is het belangrijk dat deze weerbestendig zijn, maar welke soorten materialen zijn weerbestendig bij de skid- en dakconstructie? Hieronder zullen we daar verder op in gaan.

Skidconstructie

Bij de skidconstructie heb je allerlei verschillende soorten materialen die gebruikt worden tijdens de bouw van deze skids. Vooral in industriële omgevingen moeten skids goed bestand zijn tegen corrosie, hiervoor kun je materialen gebruiken zoals roestvrijstaal. Omdat sommige skids chemicaliën worden gebruikt, is het dus belangrijk dat er een materiaal wordt gekozen die daar tegen kan. Als je een skid nodig hebt die juist extra licht moet zijn, dan kan je beter voor polymeren en composieten gaan, deze zijn namelijk ook bestand tegen corrosie. Meestal wordt dit materiaal ook gebruikt als het ontwerp van de skid erg complex is, met dit materiaal kan je namelijk makkelijker verschillende vormen maken. Als laatste heb je nog de coatings, deze beschermende dekkingen worden als laatste aangebracht om er voor te zorgen dat ze weerbestendig zijn. Ook kunnen ze er voor zorgen dat er geen corrosie ontstaat. Kijk op de website voor meer informatie.

Dakconstructie

Bij de dakconstructie zijn de materialen ook heel erg belangrijk, want het dak wordt immers de hele dag door blootgesteld aan de buitenlucht. Je hebt verschillende materialen die gebruikt kunnen worden voor de dakbedekking, zo heb je kleidakpannen, leisteen en nog veel meer. Deze materialen kunnen tegen regen, zon en extreem hoge of lage temperaturen. Bij de platte daken wordt meestal gebruik gemaakt van waterdichtingsmembranen zodat er geen water naar binnen toe kan lekken. Om er voor te zorgen dat het huis niet teveel opwarmt, kun je er ook voor kiezen om zon reflecterende coatings over het dak te doen, hierdoor verbeter je ook de energie-efficiëntie. Mocht je iets aan je dak willen laten doen, kijk dan vooral eens bij op deze website.

Binnen de bouw is het belang van weerbestendige materialen erg groot, ook bij de skid- en dakconstructie. Bij de skidconstructie heb je verschillende soorten materialen die gebruikt kunnen worden zoals roestvrijstaal, polymeren en composieten of coatings. Bij de dakconstructie heb je dakbedekking van verschillende materialen waar overheen nog een waterdichtingsmembraan op een plat dak kan of een zon reflecterende coating om de warmte goed buiten huis te houden.

Bron: van 01-09-2023