Nieuwbouw Nieuws

Een nieuwbouw project op de woningmarkt? Hier moet je op letten

15-09-2023

Wil je verhuizen en ben je op zoek naar een nieuwbouw woning? De voordelen van een nieuwbouw project is dat de woningen doorgaans aan hoge voorwaarden voldoen op het gebied van duurzaamheid en kwaliteit. In veel gevallen ben je de eerste bewoner, dus het canvas is nog helemaal leeg en je kunt helemaal je eigen draai geven aan het huis. Lees in deze blog waar je op moet letten in je zoektocht naar een nieuwbouw project.

Instapklaar?

Het liefst wil je dat de woning helemaal klaar is en dat je er na de koop in feite gelijk in kunt. Geen verbouwingen of opknapwerkzaamheden, het enige dat je zelf wilt doen is het aanbrengen van een likje verf of een rol behang. Het behangklaar opleveren van de nieuwbouw woning scheelt jou aanzienlijk veel werk. Bij de bezichtiging heb je al gezien dat alles in het huis klopt, van het keukenontwerp tot aan de indeling van de badkamer en je ziet jezelf er al wonen. Is het huis helemaal klaar, is het dunpleister vakkundig aangebracht en hoef je er niets meer aan te doen, dan kun je de komende jaren optimaal genieten van jouw nieuwbouw woning.

Indeling van de ruimtes

Het huis mag dan af zijn, maar voldoet het helemaal naar jouw verwachtingen? Denk daarbij aan de woningoppervlakte, het aantal slaapkamers en de indeling van de ruimtes. Wanneer je erop vooruit gaat en je je huidige kamer gerust in kunt ruilen voor een kamer die comfortabeler is, dan kun je al langzaam concluderen dat je de goede keuze maakt. Zeker als blijkt dat je geen klussen meer hoeft uit te pakken en niet uit hoeft te bouwen. De ruimtes kloppen en voor iedereen is er een geschikte en comfortabele kamer.

Energielabel

Wil je in een nieuwbouw project wonen, dan is een van de belangrijkste vereisten dat het huis duurzaam is. Optimaal geïsoleerd en voorzien van zonnepanelen krijgt het huis een gunstige energielabel. Je hoeft weinig te stoken of te ventileren om de ruimtes in huis op gewenste temperatuur te krijgen en je energierekening valt aanzienlijk lager uit.

Maak er jouw huis van

Nadat je het nieuwbouw huis bent ingetrokken en je langzaam de verhuisdozen uitpakt, is het aan jou om van het lege canvas een sfeervol en huiselijk geheel te maken. Een mooie kleur op de muren, stijlvolle meubelstukken en accessoires die de ruimtes aankleden. Door jouw spullen in de ruimtes te zetten, maak je van het huis jouw huis.

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar een nieuwbouw woning waar je kunt profiteren van moderniteit, comfort en duurzaamheid? Bepaal goed van tevoren waar je nieuwe huis aan moet voldoen, dat helpt je gerichter te vinden. Houd in je zoektocht bovengenoemde aandachtspunten in het achterhoofd, zodat je weet waar je op moet letten en na de koop met plezier in je nieuwe huis woont. Maak er tot slot je eigen plek van waar je je samen met je gezin echt thuis voelt.

Bron: van 15-09-2023