Nieuwbouw Nieuws

Voordelen van glazen schuifdeuren in moderne interieur

28-09-2023

Glazen schuifdeuren zijn een stijlvolle en praktische aanvulling op elk interieur, en passen zowel in klassieke als moderne woningen. Ze zorgen voor een heldere, lichte woning door hun transparante karakter en laten het licht diep in de woning doordringen, waardoor een gevoel van ruimtelijkheid ontstaat. Bovendien zijn glazen schuifdeuren plaatsbesparend omdat ze geen zwaairuimte nodig hebben zoals klassieke draaideuren. In dit artikel delen we enkele tips voor het gebruik van glazen schuifdeuren in moderne interieurs en bespreken we hoe je het juiste schuifdeursysteem en beslag kunt kiezen om je interieur een eigentijdse uitstraling te geven.

Het kiezen van het juiste schuifdeursysteem en beslag

Bij de installatie van glazen schuifdeuren is het belangrijk om een passend schuifdeursysteem en beslag te kiezen. Hafele biedt een breed scala aan schuifdeurbeslag voor verschillende soorten en maten schuifdeuren, zowel voor doorgangen als plafondhoge kasten. Bij het kiezen van het juiste systeem is het essentieel om te weten van welk materiaal en hoe dik en zwaar de deur is. Hale's Paneel Gewicht-calculator kan je helpen bij het berekenen van het gewicht om het juiste beslag te selecteren. Voor een persoonlijke touch kun je op maat gemaakte schuifdeuren configureren met Hafele's Service+ Slido R-Aluflex 80A configurator, waarbij je kunt kiezen uit verschillende variaties, zoals deuren met of zonder kader en diverse kleuren.

Kies de juiste stijl en materialen voor je interieur

Glazen schuifdeuren kunnen worden gecombineerd met andere materialen zoals metaal, hout, graniet of natuursteen, waardoor ze passen bij elke interieurstijl. Voor moderne interieurs zijn er verschillende inrichtingstips die toegepast kunnen worden. Kies bijvoorbeeld voor een minimalistische en strakke stijl, waarbij de glazen schuifdeuren als moderne en elegante elementen fungeren. Het gebruik van lichte kleuren en materialen kan de ruimte een frisse en open uitstraling geven. Combineer glazen schuifdeuren met andere moderne elementen, zoals strakke meubels en minimalistische accessoires, om een eigentijds interieur te creëren.

Verlichting Tips voor glazen schuifdeuren

Verlichting speelt een cruciale rol bij het benadrukken van glazen schuifdeuren in moderne interieurs. Kies voor verlichting die de aandacht naar de deuren trekt, zoals ingebouwde spots boven de deuren of wandlampen aan weerszijden. Gebruik ook indirecte verlichting, zoals LED-strips, om een zachte gloed rondom de deuren te creëren. Speel met de intensiteit van het licht door middel van dimmers, zodat je de sfeer kunt aanpassen aan de gelegenheid.

Lamello: meubelverbinders voor moderne interieurs

Als je op zoek bent naar meubelverbinders voor je moderne interieur, biedt Lamello een breed assortiment aan meubelverbinders, lamellenfrezen en bijbehorende producten. Het merk is onderverdeeld in drie systemen: het P-systeem, het Lamello systeem en het Boorsysteem. De keuze voor het juiste Lamello-systeem hangt af van factoren zoals de materiaal breedte, dikte en de gewenste eigenschappen van de verbinding, zoals onzichtbaarheid, demonteerbaarheid en zelfspanning. Hafele voert een uitgebreid assortiment aan Lamello producten en biedt verschillende meubelverbinders, zoals de Lamello Clamex en Lamello Tenso, en freesmachines, zoals de Lamello Zeta P2 en Lamello Classic X. Op de website van Hafele kun je het assortiment van Lamello bekijken en direct bestellen. Met deze tips en ideeën kun je glazen schuifdeuren op een stijlvolle en praktische manier integreren in je moderne interieur. Door het juiste schuifdeursysteem en beslag te kiezen, en aandacht te besteden aan verlichting en stijl, creëer je een open en lichte leefruimte die perfect past bij de hedendaagse woonstijl.

Bron: van 28-09-2023