Nieuwbouw Nieuws

Waar moet je op letten bij het kiezen van de vloerkleur?

28-09-2023

We proberen vaak muren te schilderen om de toon van een kamer te bepalen, waarbij we missen wat zich onder onze voeten bevindt om de look samen te binden. Of je interieurstijl nu donker en sfeervol of licht en luchtig is, je vloeren kunnen veel te maken hebben met het eindresultaat. Investeren in je vloeren kan een geweldige manier zijn om niet alleen een kamer weer tot leven te brengen, maar ook om de waarde van je huis te verhogen. Laten we eens kijken naar enkele van de meest voorkomende tips waarmee je rekening moet houden bij het selecteren van vloerkleuren voor in je nieuwbouwwoning.

Interieur

De accessoires, het meubilair en de kunst aan de muur in een kamer moeten de keuze van de vloer aanvullen, en omgekeerd! Wil je luxe en smaak van topniveau uitstralen? Donkerdere meubels en verfijnde, gedurfde kleuren zouden bij die look passen. Die stijlkeuzes passen goed bij donkere vloeren, of het nu hardhout of vinyl is. Als je een kamer wilt ontwerpen die rust en licht belichaamt, zoek dan naar muurkleuren, meubels en stoffen die aan de lichtere kant zijn en een aanvulling vormen op natuurlijk getinte vloeren. Ongeacht de smaak, het meubilair en de afwerking moeten goed samenwerken en je huis het karakter geven dat het ondubbelzinnig van je maakt.

Grootte

Groot, klein of een onhandig gevormde kamer met te veel ramen: het oordeel is nog steeds hetzelfde. Je moet rekening houden met de grootte van je kamer wanneer je beslist welke vloerkleur je wilt gebruiken als je een nieuwe vloer op Coatingvloer koopt. Als je naar een grotere kamer kijkt, overweeg dan om donkere of warme tinten te gebruiken. Ze zorgen ervoor dat een kamer intiemer en gezelliger aanvoelt. En het tegenovergestelde geldt voor kleine kamers. Vermijd het kiezen van donker hout, waardoor een toch al kleine ruimte veel kleiner en krapper kan aanvoelen. Lichtere kleuren en natuurlijke vloeren kunnen een kamer echt opener maken zonder het gevoel te hebben dat je je meubels moet verkleinen.

Licht

Een vloer – eigenlijk een hele kamer – kan er 's nachts anders uitzien dan bij daglicht. Bedenk welke kamer je opnieuw inricht en hoe deze er op verschillende uren van de dag uit zou zien. Het middaglicht valt anders in dan het vroege ochtendlicht. Is je kamer bedekt met natuurlijk licht of is het grotendeels donker, tenzij er lampen zijn ingebouwd? Mag het een beetje pedant aanvoelen om vloerkleuren door deze lens te benaderen? Misschien. Maar als je grondig bent en een duidelijk beeld heeft, zorg je ervoor dat je harde werk en budget worden gewaardeerd – en weerspiegeld in het resultaat!

Uiteindelijk is het allerbelangrijkste dat je persoonlijkheid, stijl en voorkeur sterk vertegenwoordigd zijn in elke kamer van je huis. Als puzzelstukjes die in elkaar passen, moet interieurontwerp voortkomen uit een plek met een unieke smaak en strategie. Betaal dus alleen de gietvloer prijs als je helemaal tevreden bent met de kleur en de algehele look van je nieuwbouwhuis.

Bron: van 28-09-2023