Nieuwbouw Nieuws

De beste tips voor resin art in je nieuwbouwhuis

28-09-2023

Kunst is de afgelopen 120 jaar op talloze manieren geëvolueerd en beperkt zich niet tot de traditionele kleuren en doeken. Tegenwoordig worden er verschillende soorten materialen gebruikt om je artistieke kant tot uitdrukking te brengen. Het gebruik van epoxy giethars om jezelf artistiek uit te drukken is zeer populair geworden in de new-age kunstgemeenschap. Deze unieke kunststijl ziet er misschien moeilijk uit, maar je kunt zoveel doen met dit medium. Laat je dus niet intimideren door resin art en probeer het eens. Een paar tips kunnen ervoor zorgen dat deze kunstvorm gemakkelijk uit te drukken is met behulp van hars. Plaats je kunstwerken vervolgens in je nieuwbouwwoning!

Voorkom bubbels

Je mengsel van epoxyhars kan na het gieten gaan borrelen. Deze bubbels kunnen zo hard worden en je kunst verpesten. Om dergelijke gebeurtenissen te voorkomen, gebruik je een hars die de vorming van luchtbellen tegengaat door het naar het oppervlak te laten reizen waar het zal knappen. Gebruik vervolgens een warmtepistool om gebreken te verwijderen. Om luchtbellen te voorkomen, probeer de hars zo dicht mogelijk bij het oppervlak te gieten. Je voorkomt zo dat de kunstwerken die je maakt met de producten van deze epoxy winkel mislukken.

Werk veilig

Veiligheid is cruciaal bij het maken van welke kunst dan ook, of het nu gaat om rotstekeningen of epoxyhars. Je gebruikt hars en een chemische verharder om je kunsthars te maken. Wanneer deze worden gecombineerd, komen er dampen vrij die je ademhalingssysteem kunnen aantasten. Maak harskunst alleen in een goed geventileerde ruimte. Gebruik een goed N95-masker of gasmasker, vooral tijdens het schuren van je resin art. Bescherm je ogen met een veiligheidsbril, om te voorkomen dat er iets in je ogen terechtkomt. Gebruik nitrilrubberhandschoenen terwijl je met epoxyhars werkt om je handen te beschermen.

Gebruik de juiste basis

Zolang je een lichte laag epoxyhars aanbrengt, kun je op canvas werken. Als het echter groot is en veel hars vereist, zal het zich ophopen en ervoor zorgen dat het canvas doorbuigt. Geef het canvas wat steun door karton tegen het frame te plaatsen. Je kunt ook houten panelen of vezelplaat gebruiken als basis voor je kunsthars. Deze zakken niet door en bieden goede ondersteuning. Tegels zijn ook een goede optie. Sommige tegels zijn goedkoop en je kunt er veel mee doen. Oude vinylplaten zijn ook geweldig voor epoxykunst, maar zorg ervoor dat je het gat bedekt voordat je ermee aan de slag gaat.

Houd de ruimte warm

Wist je dat hitte je epoxyharskunst sneller kan laten drogen? Mensen gebruiken vaak warmtelampen of verwarmingstoestellen om de uithardingstijd van kunsthars te verkorten. Zodra de hars en verharder zijn gecombineerd, kun je ze in een warme kamer bewaren om snel te drogen. De ideale temperatuur zou tussen 24 en 29 graden Celsius zijn. Hoewel epoxyhars opdroogt in de luchtvochtigheid, kan het diepgiethars troebel maken. Het duurt ongeveer 72 uur om de hars volledig uit te harden, maar in een warme en droge omgeving kan dit sneller gebeuren. Als de temperatuur koud is, wordt de uithardingsperiode alleen maar verlengd.

Bron: van 28-09-2023