Nieuwbouw Nieuws

Slimmer bouwen door het gebruik van speciale bouw software

11-10-2023

De moderne technologie wordt steeds beter. Computers kunnen ons namelijk helpen bij het bouwen van gebouwen. Dat is wat Building Information Modeling (BIM) en bouw software doen. Ze maken bouwen sneller, makkelijker en beter. In dit artikel gaan we kijken naar hoe deze slimme tools werken en waarom ze zo belangrijk zijn in de bouwwereld.

Wat is Building Information Modeling (BIM)?

Wat is BIM: BIM is als een speciale computerhulp die ons helpt bij het plannen van gebouwen. We kunnen op de computer een gebouw maken, van binnen en buiten. Het is alsof we een bouwspel op de computer spelen, maar dan voor echte gebouwen.

Waarom BIM belangrijk is

-Zien voordat je gaat bouwen: Met BIM kun je een gebouw in de computer zien voordat je het echt gaat bouwen. Je kunt zelfs door het gebouw wandelen en ontdekken hoe het er van binnen uitziet.

-Samenwerking wordt beter: Mensen die aan hetzelfde gebouw werken, kunnen samen aan de computer werken. Ze kunnen elkaar laten zien wat ze willen doen en hoe het gebouw verandert.

-Beslissen over benodigdheden: BIM vertelt je ook hoeveel geld je nodig hebt en welke materialen je moet gebruiken. Dit helpt je slimme beslissingen te nemen.

Waar kan bouw software bij helpen?

Bouw software zijn handige computerprogramma's die kunnen helpen bij het bouwen van gebouwen. Ze maken het werk gemakkelijker en sneller. Hieronder zijn een paar manieren waarop ze ons helpen:

-Tekeningen en plannen maken: Met speciale computerprogramma’s kun je tekeningen van gebouwen maken. Deze tekeningen vertellen je hoe het gebouw eruit zal zien en hoe het werkt.

-Tijd en taken plannen: Software helpt ons ook om te weten wanneer we wat moeten doen. We kunnen plannen maken zodat het bouwen op tijd klaar is.

-Belangrijke papieren organiseren: Bouwen betekent veel papierwerk, zoals vergunningen en contracten. Software helpt je deze papieren netjes te bewaren en te delen met betrokken partijen.

Hoe BIM en bouw software elkaar mooi aanvullen

BIM en bouw software kunnen samenwerken als goede vrienden. Je kunt een gebouw ontwerpen in BIM en daarna kun je bouw software inzetten om te helpen met tekeningen, plannen en andere taken. Zo kun je er zeker van zijn dat het gebouw goed wordt gebouwd.

BIM en bouw software zijn onmisbaar voor een professioneel bedrijf

BIM en bouw software zijn dus echt onmisbaar in een professioneel bouwbedrijf. BIM helpt je met plannen en zien hoe een gebouw eruit zal zien. Bouw software maakt het werk gemakkelijker en helpt bij het organiseren en plannen. Samen maken ze bouwen leuker, sneller en slimmer! Je houdt hierdoor ook veel tijd over om bijvoorbeeld nieuwe projecten aan te nemen en hiermee de omzet van het bedrijf op te schalen of juist een nieuw bedrijf positief op de kaart te zetten.

Bron: van 11-10-2023