Nieuwbouw Nieuws

Zo maak je van een casco huis een thuis

09-01-2024

Een casco huis kopen heeft ontzettend veel voordelen, het is immers een leeg canvas dat nog helemaal naar wens kan worden ingevuld. Je hebt alle vrijheid om er jouw eigen stempel op te drukken en het in te richten naar jouw smaak. Maar hoe begin je eraan? Een nieuwbouwwoning inrichten lijkt misschien een grote uitdaging, maar geen paniek! Want met deze tips maak je van jouw casco huis een fijn en gezellig thuis!

Een goede voorbereiding is het halve werk

Je meubels in de lege ruimte zetten en hopen dat alles goed komt, is niet de manier om je casco huis in te richten. Nee, hier is wel wat voorbereiding voor nodig. Maak een overzicht voor jezelf met dingen die jij mooi vindt, oriënteer je op stijlen die je aanspreken en ga op jacht naar onder andere een goede laminaat vloer. Bedenk welke sfeer je in jouw nieuwe huis wilt uitstralen en welke kleuren, meubels en accessoires daarbij passen.

Blijf flexibel met je plannen

Je zult er gaandeweg achter komen dat sommige dingen toch anders lopen dan verwacht als het gaat om het inrichten van je casco woning. Misschien kom je in tijdnood, of passen bepaalde ideeën toch niet helemaal in de ruimte. Dan is het belangrijk om je plannen bij te stellen. Laminaat laten leggen door een specialist is iets wat je kunt overwegen om zo zelf meer tijd over te houden voor andere klussen. Het is hoe dan ook van belang om flexibel te blijven en niet te veel vast te houden aan je oorspronkelijke plan.

Zorg voor een goede basis

Voordat je je druk gaat maken over bijzettafels, kussens en andere decoratieve accessoires, is het van belang om te zorgen voor een goede basis. Zorg bijvoorbeeld dat alle muren en plafonds netjes zijn afgewerkt. Daarnaast is een goede vloer, zoals laminaat, belangrijk evenals mooie raamdecoratie. Een efficiënt ingedeelde keuken en badkamer maken jouw casco huis helemaal af.

Maak van de opbergruimte een prioriteit

Wanneer je nog geen kasten of opbergruimte hebt, is het belangrijk om deze als eerste aan te schaffen. De kans is namelijk groot dat je na het inrichten van de woonkamer en slaapkamers, spullen overhoudt die toch ergens opgeborgen moeten worden. Kies voor opbergmeubelen die niet te veel ruimte in beslag nemen, zoals een boekenplank aan de wand, manden onder het bed of een smalle kast.

Pas aan naar hartenlust

Het allerbelangrijkste als het gaat om het inrichten van jouw nieuwbouwwoning, is dat jij je er thuis voelt. Doe dus vooral wat jou gelukkig maakt. Een muur met een fel kleurtje, een vloerkleed met een opvallend patroon, vintage posters van je favoriete films, zo lang jij er blij van wordt, is het goed. Zorg er wel voor dat alles past binnen de stijl en sfeer die je hebt bepaald.

Met deze tips ben jij helemaal klaar om van jouw casco huis een thuis te maken. Blijf flexibel, maar zorg vooral dat je steeds voor ogen houdt wat voor jou het belangrijkste is: dat jij je er thuis voelt! De aanschaf van een kwalitatieve vloer, voldoende opbergmogelijkheden en een afgewerkt plafond kunnen allemaal bijdragen aan jouw droominterieur. Wanneer je deze zaken aanpakt, tover je jouw casco huis binnen een handomdraai om in een fijn thuis. Succes!

Bron: van 09-01-2024