Nieuwbouw Nieuws

Verhuizing plannen naar een nieuwbouwwoning

23-01-2024

Het bemachtigen van een nieuwbouwwoning is het laatste jaar ook steeds meer een uitdaging geworden. Dit niet alleen door de woningcrisis, maar ook vanwege klimaatmaatregelen, die soms bouwprojecten stil legden vanwege de CO2 uitstoot. Gelukkig zijn er ook dit jaar weer de nodige nieuwbouwwoningen opgeleverd, wat een verhuizing met zich meebrengt voor de nieuwe bewoners.

De grote voordelen van een nieuwbouwwoning

Wie een nieuwbouwwoning heeft gekocht, heeft de eerste hand in de inrichting. Er kan direct een badkamer, keuken, tuin en vloer naar wens worden geplaatst; dit vormt een groot voordeel ten opzichte van bestaande bouw. De nieuwe bewoners beginnen direct met een frisse start. Daarnaast koop je de woning vrij op naam, waardoor er minder kosten bij de aankoop gemaakt hoeven te worden. En omdat alles nog in nieuwstaat is, hoeft er de eerstvolgende jaren geen onderhoud of vervanging plaats te vinden van zaken. Het leuke is eveneens dat alle bewoners nieuw zijn en er dus vaak een gezamenlijke band ontstaat tussen de bewoners onderling. Genoeg voordelen dus, wanneer het aankomt op het kopen van een nieuwbouwwoning; maar eerst volgt de verhuizing nog! Het inschakelen van studentverhuizers is daarbij een serieuze overweging; Student Verhuizers in Utrecht bijvoorbeeld rekenen doorgaans minder dan reguliere verhuisbedrijven.

Verhuizen naar je nieuwbouwwoning

De verhuizing heeft meestal heel wat voeten in aarde, vooral wanneer je als jong gezin verhuist naar een nieuwbouwwoning. Vaak moet er een andere school gezocht worden, kinderopvang geregeld worden en kinderkamers naar smaak worden ingericht. Buiten al deze regelzaken is de verhuizing zelf ook vaak veelomvattend. Veel mensen schakelen dan ook verhuizers in. Wie echter wat kleinschaliger woont, kan het soms makkelijk zelf af; want met een rijbewijs B is er bijvoorbeeld zelf een busje te huren. Maar ook voor het takelen van spullen uit bovenwoningen vormt zelf een verhuislift huren dé oplossing. De mogelijkheden zijn dus best groot om zelf voordelig een verhuizing te regelen.

Verhuislift huren bespaart veel ongemak

Verhuizen uit bovenwoningen kan hels zijn. Spullen moeten langs smalle, kronkelende houten trappen gesjouwd worden; iets wat soms onbegonnen werk lijkt. Vooral meubels en witgoed verplaatsen over de trap is een hels karwei, wat voor serieuze rugklachten kan zorgen. Dit kan ook anders. Door een verhuislift te huren kunnen deze meubels via het raam het pand verlaten. De verhuislift kent een plateau waarop de meubels en het witgoed geplaatst kunnen worden. Zijn ze eenmaal geplaatst, dan wordt de ballast mechanisch naar beneden getransporteerd via de verhuislift. Daarna kunnen zij vervolgens direct het busje of de vrachtwagen in.

Vergunning regelen

Voor het gebruik van een verhuislift kan een vergunning van de gemeente vereist zijn. Het verhuizen via deze methode veroorzaakt immers overlast of ongemak in de publieke ruimte. Wie een verhuizing moet organiseren doet er dus verstandig aan deze tijdig te plannen en ruimschoots op tijd een vergunning aan te vragen bij de betreffende gemeente. Ook wanneer de verhuislift niet langs de wegkant of op het trottoir komt te staan, is het verstandig te informeren bij de gemeente overigens naar een vergunning; regelgeving kan soms complex zijn!

Bron: van 23-01-2024