Nieuwbouw Nieuws

Zorgeloos verhuizen? Kies van voor een verhuisbedrijf

26-01-2024

Vroeg of laat krijgen we er allemaal mee te maken, een verhuizing. We kunnen je vast vertellen dat dit iets is wat niet alleen een hele hoop stress op kan leveren, maar ook irritatie. Het is daarom dus ook verstandig om eens serieus na te denken over een verhuisbedrijf, dat letterlijk alles tot in de puntjes voor regelt. Dat houdt dus in dat je alleen zelf de verhuisdozen hoeft in te pakken en zij de rest voor je doet. Zo hoef je dus niet bang te zijn dat een van je vrienden met de televisiekast tegen de muur stoot of dat de wasmachine van zolder naar beneden moet worden getild. Omdat we toch merken dat lang niet iedereen hier direct aan denkt en ook niet altijd voor open staat, hebben wij een aantal voordelen, die je ongetwijfeld in positieve zin aan het denken zullen zetten.

Waarom kiezen voor een verhuisbedrijf?

Het inhuren van een verhuisbedrijf heeft vele voordelen. Zo nemen ze je uiteraard een hele hoop werk uit handen, maar kunnen je ook helpen bij het inpakken, demonteren en ook weer monteren van alle meubels. Daarbij komt ook, dat wanneer je tijdelijk opslag nodig hebt, omdat je niet direct in je nieuwe woning kunt, je voor een verhuisservice met inboedelopslag kunt kiezen. Dit houdt in dat de complete inboedel van de oude woning eerst naar een opslag gaat, om deze vervolgens vanuit daar, wanneer dit mogelijk is, te verhuizen naar de nieuwe woning. Dit heeft als voordeel dat je zelf niet hoeft na te denken over tijdelijke opslag en je ook verzekerd bent dat alles op de juiste manier gebeurt. Verhuisbedrijven beschikken namelijk over de juiste materialen en apparatuur om je spullen veilig en in goede staat te vervoeren. Ze hebben ervaring met het tillen en verplaatsen van zware en kwetsbare objecten, waardoor het risico op schade aanzienlijk wordt verminderd.

Hoe vind je het juiste verhuisbedrijf?

Bij het kiezen van een verhuisbedrijf is het belangrijk om verschillende aanbieders te vergelijken op basis van prijs, kwaliteit en service. Hier zijn een paar handige tips om je te helpen bij het maken van de juiste keuze:

Vraag om aanbevelingen

Praat met vrienden, familie, buren of collega's die recentelijk zijn verhuisd en vraag naar hun ervaringen met verhuisbedrijven. Dit kan je waardevolle inzichten geven en je helpen bij het vinden van betrouwbare professionals.

Controleer recensies en beoordelingen

Ga online op zoek naar recensies en beoordelingen van verschillende verhuisbedrijven. Lees wat andere klanten te zeggen hebben over hun ervaringen om een beter beeld te krijgen van de kwaliteit van de dienstverlening.

Vraag om een offerte

Neem contact op met de verhuisbedrijven die je aanspreken en vraag om een gedetailleerde offerte. Zorg ervoor dat je alle aspecten van de verhuizing bespreekt, zoals de datum, het aantal kamers, de afstand en eventuele extra diensten die je nodig hebt. Vergelijk de prijzen en service, zodat je op basis daarvan een goed en eerlijk vergelijk kunt maken.

De voordelen van een zorgeloze verhuizing

Waarom zou je kiezen voor een verhuisbedrijf als je ook zelf kunt verhuizen? is een veelgehoorde vraag van mensen. Een verhuizing volledig uitbesteden kost namelijk al snel tussen de 800 en 1500 euro. Het antwoord is simpel en is vaak puur uit gemak. Wanneer je alle kosten bij elkaar optelt die je anders zelf kwijt bent inclusief de tijd, dan valt het vaak reuze mee wanneer je de keuze maakt het toch zelf te doen. Bij het zelf regelen van je verhuizing loop je vaak tegen onverwachte problemen aan, zoals het tillen van zware meubels, het vinden van geschikt transport of het organiseren van de logistiek. Een verhuisbedrijf heeft de kennis, ervaring en middelen om iedere verhuizing probleem uit te kunnen voeren.

Bron: van 26-01-2024