Nieuwbouw Nieuws

Recyclebaar kunstgras van Top Kunstgras voor in je tuin

24-04-2024

Top Kunstgras staat centraal in het ontwikkelen van volledig recyclebaar kunstgras, een primeur binnen de industrie. In een tijd waarin duurzaamheid steeds meer aandacht krijgt, neemt Top Kunstgras een voortrekkersrol door de introductie van Just Green, een kunstgrasproduct dat volledig recyclebaar is. Deze stap markeert een belangrijke mijlpaal in de kunstgrasindustrie en benadrukt het idee dat een betere wereld begint bij onszelf. Door Just Green streeft TopKunstgras naar circulariteit, een aspect dat voorheen ontbrak in hun assortiment. Hieronder volgt meer informatie over dit innovatieve kunstgrasproduct.

Jarenlange focus

Just Green is niet zomaar ontwikkeld door Top Kunstgras, dit heeft jaren gekost. Deze langdurige focus heeft ervoor gezorgd dat de fabrikant veel ontwikkelingen op het vlak van duurzaamheid heeft gemaakt. Dit is het geval bij de bedrijfsvoering, maar ook zeker bij de productontwikkeling. Dit komt dus door Just Green, wat duurzaam in gebruik én ook na het gebruik is. Dit product is namelijk gemaakt van een materiaal dat volledig recyclebaar is, waardoor Just Green een tweede leven kan krijgen. Het kan bijvoorbeeld gebruikt worden om nogmaals kunstgras te maken.

Prachtig uiterlijk

Just Green valt op door meer dan alleen zijn recyclebaarheid; ook de esthetische kenmerken zijn opmerkelijk. Het kunstgras straalt natuurlijkheid uit dankzij een combinatie van groene tinten en een uitzonderlijk zachte textuur. Deze eigenschappen maken Just Green tot een van de meest aantrekkelijke en comfortabele kunstgrassoorten in het assortiment van Top Kunstgras. Daarnaast biedt het product een opvallende waterdoorlaatbaarheid die tot negen keer hoger ligt dan bij reguliere kunstgrassoorten, waardoor het bij uitstek geschikt is bij intensieve weersomstandigheden.

Geweldige actie

In het kader van de lancering van Just Green heeft Top Kunstgras een bijzondere actie aangekondigd: gedurende heel 2024 wordt het nieuwe duurzame kunstgras gratis geïnstalleerd door de installateurs. Deze actie onderstreept de toewijding van het bedrijf aan een duurzame toekomst en biedt klanten de gelegenheid om deel te nemen aan deze groene revolutie zonder extra kosten.

Verduurzaamde bedrijfsvoering

Top Kunstgras gaat verder dan alleen het product in hun streven naar duurzaamheid. Het bedrijf heeft aanzienlijke stappen gezet om hun bedrijfsvoering te verduurzamen. Zonnepanelen op het dak van het bedrijfspand en magazijn voorzien in 90% van de energiebehoeften. Bijkomende energie wordt geleverd door windenergie, waardoor het gebouw volledig gasloos is geworden. Verwarming in de winter en koeling in de zomer worden verzorgd door een aardwarmtepomp, waarmee het bedrijf zijn energieverbruik minimaliseert en streeft naar een energieneutrale operatie. Deze toewijding aan duurzaamheid strekt zich ook uit tot het wagenpark van Top Kunstgras, dat in de loop der jaren is overgestapt van dieselauto's naar hybride en volledig elektrische voertuigen. Deze verandering draagt aanzienlijk bij aan een vermindering van de dagelijkse uitstoot van Top Kunstgras.

Just Green belichaamt meer dan slechts een product; het is een krachtig statement van Top Kunstgras over de koers die de industrie moet volgen. Het onderstreept de essentie van circulariteit in productontwerp en biedt een oplossing die zowel praktisch als esthetisch aantrekkelijk is. Klanten die voor Just Green kiezen, krijgen niet alleen recyclebaar en prachtig kunstgras, maar spelen ook een cruciale rol in het bevorderen van een circulaire economie en het verbeteren van het milieu. Hierdoor past Just Green perfect bij je nieuwbouwhuis in Roermond!

Bron: van 24-04-2024