< Vorige Column index Volgende >

Column: Zoeken naar een makelaar

Auteur: Han Tuttel
Datum: 07-07-2011

Ze zijn overal te vinden, makelaars. En anders vinden ze jou wel! Het zoeken naar een makelaar is niet zo moeilijk, alleen weet je niet of die makelaar wel goed is…

Nieuwbouw

Je hebt grote plannen, je gaat zelf een huis laten bouwen of kiest voor nieuwbouw. Iets moois, helemaal zoals jij het wilt. Nu is het zaak om je huidige huis te verkopen en daar schakel je het liefst een goede makelaar voor in. Maar wie is dat?

Zoektocht

Veel consumenten die een makelaar gaan zoeken beginnen kwantitatief. Er wordt dan gekeken naar:

  • Het aantal huizen dat de makelaar in de verkoop heeft
  • Het formaat van advertenties en de frequentie ervan
  • Hoe vaak kom ik een ‘Te Koop’ bord van de makelaar tegen
  • Wat zeggen de buren

Dit zegt misschien iets over het volume van de woningen die de makelaar in verkoop heeft, het zegt echter niets over de snelheid van verkopen en de verkoopprijs!

Vakantie

Even een klein zijstapje, met de zomervakantie voor de deur. Als je naar een hotel of appartement gaat deze zomer, heb jij niet even op Zoover.nl gekeken wat andere mensen over die plek verteld hebben? Vast wel!

Vergelijken

Waarom doe je dan niet hetzelfde als het om je makelaar gaat? Makelaars hebben mooie praatjes, alleen hoeveel is daar van waar? Sinds het begin van dit jaar is er een vergelijkingssite voor makelaars. Begin met je zoektocht op wieisdebestemakelaar.nl en selecteer de makelaar met wie je om tafel wilt voor een eerste gesprek. Is dat niet veel objectiever en verstandiger dan je keuze te laten bepalen door reclame?

Ik wens je alvast veel succes met de verkoop en verhuizing naar je nieuwbouwhuis!
 Over Han Tuttel

Meer columns van Han Tuttel: