Nieuwbouw Nieuws

3 keer sfeer in de tuin met cortenstaal

01-04-2020

3 keer sfeer in de tuin met cortenstaal

Onze tuin wordt meer en meer het verlengde van onze huiskamer. Dat betekent niet louter dat we vanuit de huiskamer door de schuifdeuren de tuin in kunnen stappen, het betekent vooral dat we evenveel aandacht aan de inrichting van onze tuin besteden als aan die van de huiskamer.

We treffen inspiratie genoeg op Pinterest en Instagram, tuinmagazines en programma’s op televisie over het inrichten van een tuin. Heerlijk om naar te kijken, maar nu zelf! Want wat bepaalt de sfeer in uw tuin?

Zijn dat de planten, bloemen en de kwaliteit van het gras? Natuurlijk. Er is echter meer mogelijk als u uw tuin op een persoonlijke manier in wilt richten. We geven hier een aantal tips voor het inrichten van de tuin met een materiaal dat een natuurlijke uitstraling heeft, enorm sterk is en duurzaam: cortenstaal.

1 Kies voor cortenstaal bloembakken voor planten en bloemen

Richt allereerst de tuin in met bloemen en planten die u mooi vindt. Of dat nu volgens de regels van de Engelse of de Franse tuin is of juist helemaal niet. Laat uw hart spreken en doe het op uw manier. Kies kleur en ga aan de slag. Zet de bloemen in bijzondere bakken zoals een cortenstaal bloembak. Oersterke bakken met een natuurlijke uitstraling in een roestbruine kleur. Ze zijn er met of zonder bodem in alle mogelijke formaten. In het eerste geval kunnen deze om boompjes of planten geplaatst worden op de aarde. Die met een bodem kunnen als border worden neergezet en plaatsbieden aan uw favoriete planten en bloemen.

2 Met sfeerpanelen direct een mooi resultaat

Wilt u op een schutting of muur meer levendigheid geven dan is het mogelijk daar een begroeiing tegenaan te planten in de vorm van klimop, rozen of ander klimmers. Heeft u echter wel eens gedacht aan decoratieve panelen van aluminium? Deze sfeerpanelen bieden direct een prachtig resultaat en brengen levendigheid en een persoonlijke stijl in de tuin. De panelen hebben afbeeldingen van bomen, boomtakken, bloemblaadjes en abstracte vormen. Er is er ook eentje van cortenstaal, die als een prachtige natuurlijke achtergrond fungeert.

3 Breng speelsheid aan met kantopsluitingen

Geef uw creativiteit de ruimte en ga eens spelen met diepte en afscheidingen in de tuin. Hoe klein of groot de tuin ook is, dit kan een enorm verschil maken in beleving van de ruimte. U creëert hiermee een lijnenspel in de tuin dat sfeer brengt. Rond of recht, het is allemaal mogelijk. Dat doet u eenvoudig door een kantopsluiting aan te brengen. Deze afscheidingsranden zijn er onder andere in cortenstaal en kunnen langs borders of het gras geplaatst worden. U kunt ze in hoogte variëren waardoor het een nog speelser uiterlijk krijgt. U bevestigt de kantopsluitingen met piketpalen. Naast het cortenstaal zijn de kantopsluitingen ook in verzinkt staal verkrijgbaar.

Bron: van 01-04-2020