Nieuwbouw Nieuws

Nieuwbouwwoning? Kies direct voor goede zonwering

26-02-2024

Wanneer je kiest voor een nieuwbouwwoning, dan heb je vaak de mogelijkheid om alles volledig naar eigen wens in te vullen. Van de indeling van de woning zelf tot aan de kleur van de dakpannen. Toch zien we dat lang niet iedereen direct nadenkt over zonwering, terwijl dit met de steeds warmere zomers helemaal geen gek idee is. Los daarvan zorgen bijvoorbeeld rolluiken ook voor een stuk extra veiligheid, waardoor je ook je woongenot direct verhoogt. Reden genoeg dus om hier eens serieus over na te denken. Omdat we ons natuurlijk goed kunnen voorstellen dat je hier nog wat vragen over hebt, hebben we de belangrijkste hieronder voor je beantwoord. Door namelijk direct te kiezen voor kwaliteit, is de levensduur niet alleen een stuk langer, maar profiteer je ook van de nodige andere voordelen.

Waarom is goede zonwering belangrijk?

Wanneer de zon eindelijk weer schijnt, worden we allemaal een stuk vrolijker. Toch zorgt dit vaak ook voor de nodige uitdagingen, bijvoorbeeld de warmte in huis, maar ook de uv straling die ervoor zorgt dat meubels en vloeren kunnen verkleuren op lange termijn. Omdat geen woning hetzelfde is, is het dus wel verstandig om je te laten adviseren door een ervaren bedrijf in zonwering. Zandschulp zonwering is zo’n partij. Met ruim 25 jaar ervaring kunnen ze je namelijk helpen bij vrijwel alles wat met zonwering te maken heeft. Van het laten plaatsen van screens of rolluiken tot het plaatsen van een complete terrasoverkapping. Maak dus niet een te overhaaste beslissing, maar laat je eerst goed adviseren.

Comfort en isolatie

Met goede zonwering kun je het comfort in je woning aanzienlijk verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan warme zomerse dagen, waarop de zon schijnt en de temperatuur binnenshuis snel kan oplopen. Door te kiezen voor zonwering die de zonnestralen effectief tegen houden, kun je de temperatuur aangenaam houden en genieten van een koel en comfortabel huis. Dit heeft het voordeel dat je ook een stuk minder kosten maakt als het gaat om de airco of in het geval van de winter, de verwarming een graadje lager kunt zetten omdat de warmte niet zo snel de deur uitvliegt. Wil je de hele woning laten voorzien van rolluiken, ga dan eens langs bij Jansen Rolluiken in Wijchen! In hun showroom laten ze je met trots zien wat ze allemaal te bieden hebben en kun je het ook direct zelf ervaren.

Bescherming tegen UV straling

Het tegenhouden van warmte is één, maar ook UV straling is schadelijk voor meubels en vloeren. Door te kiezen voor goede zonwering, wordt dit tegengehouden, waardoor je dus ook niet bang hoeft te zijn dat je meubels kunnen verkleuren. Nu zal dit niet direct gebeuren, maar zal je in het geval je geen goede zonwering hebt, na verloop van tijd wel zien dat het verschil in kleur goed is te zien. Je kunt dus beter direct vanaf het begin investeren in goede zonwering, zodat je straks niet over een aantal jaren een deel van je bank of vloer verkleurt, met alle gevolgen van dien.

Bron: van 26-02-2024