Nieuwbouw Nieuws

Kun je zonnepanelen mee laten financieren in je nieuwbouwwoning?

29-03-2024

Wanneer je een nieuw huis laat bouwen, dan komt er een hele hoop op je af. Je moet namelijk over letterlijk alles nadenken, iets wat bij een bestaande woning natuurlijk niet hoeft. Een van de vragen die we hierbij vaak voorbij zien en horen komen, is of het mogelijk is om zonnepanelen mee te laten financieren in bijvoorbeeld de hypotheek van je nieuwe woning? Nieuwe woningen worden namelijk voorzien van een warmtepomp en zijn dus volledig gasvrij. Dan is het wel prettig dat je daarnaast ook zelf je stroom kunt opwekken, zodat je niet alleen nog energiezuiniger bezig bent, maar ook flink kunt besparen op de kosten voor het gebruik van energie.

Zonnepanelen zijn een investering voor de toekomst

Voor we daadwerkelijk gaan kijken naar de mogelijkheden die er eventueel zijn voor het financieren van zonnepanelen, is het goed om nog even te benadrukken dat het een investering is voor de toekomst. De gemiddelde terugverdientijd van zonnepanelen ligt op zo’n 7 tot 9 jaar. Met een levensduur van 20 tot 25 jaar, betekent dat dus dat je nog minimaal 12 tot 15 jaar ‘gratis’ stroom kunt opwekken. Vooral nu ook is aangekondigd dat de salderingsregeling de komende jaren van kracht blijft, zien we dat steeds meer mensen ervoor kiezen om zonnepanelen te laten plaatsen. Wil jij dit nu ook en ben je op zoek naar een erkende installateur? Ga dan voor een vrijblijvend adviesgesprek naar Recharged.nl. Recharged is al jaren een begrip op het gebied van zonnepanelen, laadpalen en nog veel meer. Zo kunnen ze je niet alleen helpen bij het maken van de juiste keuze, maar je ook voorzien van advies met betrekking tot het financiële plaatje.

Duurzaam wonen

Naast de financiële en natuurlijk ook voordelen voor het milieu, draagt het gebruik van zonnepanelen bij aan een groene leefomgeving. Door zelf groene stroom op te wekken, verklein je je CO2 uitstoot en verminder je jouw afhankelijkheid van fossiele brandstoffen. Hiermee geef je niet alleen invulling aan je eigen duurzame ambities, maar draag je ook bij aan het behalen van de klimaatdoelstellingen. Daarnaast kunnen zonnepanelen een positief effect hebben op de waarde van je woning. Steeds meer potentiële kopers zijn namelijk op zoek naar energiezuinige woningen. Met zonnepanelen op het dak is jouw nieuwbouwwoning aantrekkelijk voor deze groeiende groep bewuste kopers.

Meefinancieren in je hypotheek

Het financieren van zonnepanelen kan op een aantal manieren. Allereerst is het verstandig eens te kijken of er bepaalde subsidies zijn waar je aanspraak op kunt maken. Daarnaast bieden veel banken ook speciale ‘groene’ leningen, waarbij je tegen een scherper tarief geld kunt lenen voor zonnepanelen. Ons advies is wel om eerst even met je financieel adviseur om tafel te gaan, zodat jullie samen kunnen kijken naar de huidige lasten en of het verstandig is om ook je zonnepanelen te laten financieren. Een eventuele andere optie is om de panelen te leasen. Je betaalt dan een vast bedrag per maand, maar hebt deze dan als het ware in bruikleen. Het is dus maar net waar je voorkeur naar uitgaat en welke financiële mogelijkheden je hebt.

Bron: van 29-03-2024