Nieuwbouw Nieuws

Verduurzaam je nieuwbouw woning direct met zonnepanelen op je carport

07-05-2024

Heb jij net een prachtige nieuwe woning laten bouwen? Dan hoef je je in ieder geval geen zorgen te maken over rotte kozijnen en enkel glas. Naast dat nieuwe woningen worden voorzien van een warmtepomp en dus volledig van het gas af zijn, wordt er ook gebruikgemaakt van duurzame materialen. Dit heeft als voordeel dat de woning daardoor direct een stuk energiezuiniger is dan de meeste woningen die een jaar of 40 geleden gebouwd zijn. Toch zien we dat lang niet iedereen nadenkt over een andere manier van verduurzamen zoals bijvoorbeeld het laten plaatsen van zonnepanelen op de carport of overkapping. Wat we namelijk vaak zien, is dat er tijdens de bouw wel wordt nagedacht over zonnepanelen op het huis, maar je daar natuurlijk op een gegeven moment tegen een beperking aanloopt als het gaat om ruimte. Hoewel je natuurlijk ook kunt kiezen voor zonnepanelen met een hogere opbrengst, komt er een moment waarop je aan je max zit. Waarom zonnepanelen op je carport dan uitkomst kunnen bieden, leggen we je graag uit.

De voordelen van zonnepanelen voor een nieuwbouwwoning

Waar een gemiddeld huishouden in een bestaande woning zonder warmtepomp zo’n 2.500 tot 3.000 kWh aan stroom verbruikt per jaar, is dit met een warmtepomp een veelvoud. Hierbij moet je al snel denken aan zo’n 6.000 kWh per jaar. Ergens ook wel logisch, want je woning wordt ook opgewarmd door middel van deze pomp. Het is namelijk ook direct de vervanger van de CV ketel. Het is dan dus ook verstandig om eens serieus na te denken over het laten plaatsen van zonnepanelen. Zo kun je bij zonnepanelenoverkapping.nl geheel vrijblijvend de mogelijkheden opvragen, zonder dat je direct ergens aan vast zit. Dit heeft als voordeel dat je een goede indicatie krijgt van de investering en ook wat het je uiteindelijk oplevert. Uiteraard zijn de eerste jaren voor eigen rekening, maar op lange termijn, wanneer je de zonnepanelen volledig hebt terugverdiend, ga je er per saldo aan verdienen.

De reden om te kiezen voor een solar carport

Wanneer je een prachtig nieuw huis hebt laten bouwen, dan is het wel prettig dat ook je auto een mooie plek heeft om te kunnen staan. Helemaal als echte autoliefhebber is het niet prettig om je auto tijdens de herfst- en wintermaanden onoverdekt op de parkeerplaats te moeten laten staan. Nu is dat voor een nacht niet erg, maar structureel word je er als autoliefhebber natuurlijk niet blij van. Kies je voor een carport met zonnepanelen, dan sla je direct twee vliegen in één klap. Vooral voor grote gezinnen, waar het verbruik van stroom wat hoger is, kan het zijn dat het dak van je woning te klein is om jezelf volledig te kunnen voorzien van stroom. Een solar carport met een uitstekend rendement biedt dan uitkomst. Allereerst staat je auto overdekt en ten tweede wek je (nog meer) eigen stroom op.

Het aanzicht van je woning verbetert

Het is natuurlijk een heel verschil of het hele dak van je huis vol ligt met zonnepanelen of dat je kiest voor een solar carport. Wat we namelijk toch af en toe merken, is dat lang niet iedereen het mooi vindt om het dak van zijn of haar woning vol te laten leggen met zonnepanelen. Ontzettend zonde, want je draagt er wel mee bij aan een beter milieu en uiteindelijk een lagere stroomrekening. Gelukkig is er een oplossing, want kies je voor een solar carport, dan heb je natuurlijk veel minder last van dit uitzicht. Allereerst is een carport vlak, waardoor je de zonnepanelen eigenlijk helemaal niet ziet liggen. Kies je voor alleen een solar carport, kijk dan wel goed naar de opbrengt of het toch niet verstandig is om ook zonnepanelen op het dak van je huis te laten leggen. Een combinatie van deze twee is natuurlijk de perfecte manier om het volledige stroomverbruik te kunnen dekken.

Bron: van 07-05-2024