Nieuwbouw Nieuws

Tips om meer karakter in een nieuwbouwhuis te brengen

21-05-2024

Een nieuwbouwhuis is een blanco canvas waar je alle kanten mee op kunt gaan, maar het kan ook wat karakterloos aanvoelen. Gelukkig zijn er talloze manieren om je nieuwe woning meer persoonlijkheid en warmte te geven. Hieronder lees je leuke tips om van je nieuwbouwhuis een écht thuis te maken.

Kies voor uitgesproken kleuren

Een van de snelste manieren om karakter toe te voegen aan een nieuwbouwwoning is door kleur te gebruiken. Denk aan een opvallende accentmuur of een gekleurd behangetje. Ook kun je kiezen voor meubelstukken in een opvallende tint. Wat dacht je van een okergele bank in plaats van standaard beige? De creatievelingen en doe-het-zelvers kunnen nog een stapje verder gaan en bijvoorbeeld de deuren in huis schilderen. Hiermee maak je echt een statement! Let wel op dat je een geschikte verf gebruikt voor het materiaal van de binnendeur. Vaak is de Sigma S2U Nova Satin een goede optie. Deze binnenlak is huidvetbestendig, waardoor er niet snel vlekken ontstaan. Ook kun je de verf laten mengen in jouw favoriete kleur.

Investeer in bijzondere verlichting

Verlichting speelt een grote rol in de sfeer van je woning. In plaats van standaard plafondlampen kun je kiezen voor opvallende armaturen en lampenkappen. Op deze manier is de verlichting niet alleen functioneel, maar ook erg decoratief. Hang bijvoorbeeld een grote lamp boven de eettafel en gebruik wandlampen in de hal. Dimmers kunnen extra bijdragen aan een warme en huiselijke sfeer.

Mix texturen en materialen

Door verschillende materialen en texturen te combineren, breng je meer diepte in het interieur. Het geheel zal een stuk interessanter ogen en meteen meer karakter uitstralen. Voeg bijvoorbeeld een hoogpolig kleed toe aan de strakke vloer, kies voor gordijnen van rijke stoffen en combineer een stoere houten tafel juist met velvet stoelen.

Maak het persoonlijk met accessoires

Persoonlijke items maken een huis echt uniek. Kies kunstwerken die je aanspreken en geef deze een mooie plek in huis. Ook foto’s, souvenirs en zelfgemaakte items zorgen voor een fijne sfeer. Maak het interieur af met een aantal grote kamerplanten om het nog levendiger te maken.

Voeg architectonische details toe

Als je wat meer wilt investeren, kun je overwegen om architectonische details toe te voegen. Denk aan sierlijsten aan het plafond, een mooie lambrisering (die je een tof kleurtje kunt geven!) of zelfs een openhaard. Deze elementen geven een standaard nieuwbouwwoning veel meer persoonlijkheid.

Welke tips ga jij toepassen om jouw nieuwbouwhuis meer karakter te geven?

Bron: van 21-05-2024