Nieuwbouw Nieuws

Wat is Light as a Service en wat zijn de voordelen?

31-05-2024

Als je erover denkt om het verlichtingssysteem in je huis of bedrijfspand te upgraden en een renovatie van de LED-verlichting te ondergaan, maak je je waarschijnlijk zorgen over de kosten. Geld is een van de grootste redenen waarom besluitvormers bij faciliteiten en commerciële gebouwen wachten op het LED-verlichtingssysteem dat ze zo hard nodig hebben. Als je je in deze situatie bevindt, is Light as a Service een financieringsoptie die je kunt overwegen. Het kan je helpen je langverwachte verlichtingsupgrade zonder financiële zorgen te krijgen. Dit wordt ook wel LaaS genoemd en brengt meerdere voordelen met zich mee. In dit artikel lees je daar meer over, waaronder wat Light as a Service überhaupt precies is.

Wat is Light as a Service?

Light as a Service is een abonnementsprijsmodel dat kant-en-klare service biedt voor je energiezuinige verlichting. Je abonnement dekt alle aspecten van je energiezuinige LED-verlichtingsupgrade, inclusief de audit van je faciliteit, productselectie, armatuurindeling en -ontwerp, installatie, recycling van je oude lampen, het aanvragen en afhandelen van kortingen bij je energieleverancier, een compleet project beheer en garantieafhandeling van het verlichtingssysteem.

Volgens recente rapporten zal de markt voor verlichting als service naar verwachting in de prognoseperiode 2020-2025 groeien met een CAGR van iets meer dan 50%. Dat is geen verrassing gezien de voordelen van LED-verlichting voor een faciliteit – besparingen op energiekosten, een kleinere CO2-voetafdruk en een hogere productiviteit van de werknemers, om er maar een paar te noemen – en het wegnemen van financiële hindernissen die Light as a Service biedt.

Hoe werkt Light as a Service?

Light as a Service biedt klanten de mogelijkheid om turn-key retrofit- en conversieprojecten voor LED-verlichting te implementeren met behulp van een abonnementsmodel en elimineert de noodzaak van initiële kapitaalkosten.

Efficiënte apparatuur

LaaS geeft je toegang tot hoogwaardige apparatuur zonder de kosten vooraf. Het lijkt misschien alsof de LED-verlichtingstechnologie te snel evolueert om bij te houden, maar Light as a Service lost ook het probleem op dat we de nieuwste verbeteringen aan LED mislopen. Er zijn opties waarbij de prijs voor een upgrade naar nieuwe technologie in je maandelijkse vergoeding is inbegrepen.

Besparing op energierekening

In plaats van aan het begin van je project een kapitaalinvestering te doen voor een verlichtingsupgrade, kun je de investering omzetten in bedrijfskosten voor het bedrijf. Met slechts een deel van het geld dat je bespaart door lagere energierekeningen, budgetteer je een maandelijkse betaling. voor je verlichting. Het is in feite een manier om het voordeel te halen uit de verlichtingsupgrade die je overweegt, en deze vanaf de eerste dag een positieve cashflow te geven.

Wat zijn de voordelen van Light as a Service?

Met het LaaS-model kun je de energiebesparende LED-verlichting die je nodig hebt in je instelling verkrijgen zonder voorafgaande kosten. In tegenstelling tot traditionele financieringsmodellen verschijnt je Light as a Service-betaling niet op je balans. Een kapitaalaankoop van een verlichtingsrevisie kan kostbaar zijn, maar met een LaaS-contract sluit je een servicecontract af, wat kan resulteren in directe cashflow. Hoe is dit mogelijk? Nadat je LED-verlichting is ingeschakeld, zullen je standaard, reeds begrote elektriciteitsrekeningskosten groter zijn dan je nieuwe factuurbedrag en de gecombineerde betaling van het LaaS-abonnement, wat leidt tot extra geld voor je faciliteit.

Bron: van 31-05-2024