Nieuwbouw Nieuws

Op welke onderdelen moet je extra goed letten als je een huis bezichtigd

07-06-2022

Je wilt een huis kopen. Dat is een nieuw avontuur en er komt veel bij kijken. In dit artikel gaan we jou een aantal tips geven voor het kopen van een huis.

Advies vragen

Voordat je een huis gaat kopen is het ook belangrijk dat je goed advies krijgt. Een hypotheekadviseur kan jou daarbij goed helpen. Heb je verbouwingsplannen of is het huis goed zoals het is. Wat is jouw budget? Het is natuurlijk niet handig als je gaat kijken naar huizen die buiten jouw budget vallen. Wat is jouw financiële situatie en welke factoren beïnvloeden jouw financiën nu al of kunnen het gaan beïnvloeden in de toekomst? Je kunt zelf huizen gaan bekijken, maar je kunt ook een makelaar in de arm nemen om jou te helpen bij het vinden van jouw ideale huis.

Huis bekijken

Als je wilt kopen is het handig om het huis een paar keer te bekijken. Je kunt tijdens de eerste bezichtiging niet alles direct zien. Het is tegenwoordig zo dat huizen snel verkocht worden. Toch is het belangrijk dat je goed op de details van een huis let voordat je het gaat kopen. Het is handig als je iemand meeneemt om samen het his te bekijken. Bekijk het huis dat je wilt kopen kritisch. Vraag jezelf of het huis dat je wilt komen, past in jouw toekomstplannen.

Als je een huis wilt kopen is het belangrijk dat je weet wat de staat van een huis is. Je moet dus onderzoek doen naar het huis. Zijn er gebreken in het huis? Misschien is het sanitair van de badkamer al goed. Het kan zijn dat je toch liever wilt verbouwen en al weet welke wastafel je wilt kopen voor jouw nieuwe huis.

Omgeving

De omgeving van het huis dat je wilt kopen is ook erg belangrijk. Je moet jezelf een paar vragen stellen. Wat is het bestemmingsplan? Let ook op de buurt. Loop in de buurt om de sfeer te proeven. Welke voorzieningen zijn er in de buurt. Praat met de buren om een indruk te krijgen over de omgeving. Je kunt op het internet ook informatie opzoeken over de omgeving of buurt.

Bron: van 07-06-2022