Nieuwbouw Nieuws

6 slimme tips voor een succesvolle huisverbouwing

07-07-2023

Eindelijk beginnen met die lang uitgestelde verbouwing in huis, heerlijk! Het is belangrijk om je goed voor te bereiden en geen onnodige fouten te maken die je veel geld en tijd kunnen kosten. In dit artikel geven we je graag 6 slimme tips die jou helpen om je huisverbouwing tot een groot succes te maken. Laten we van start gaan!

1 Maak een goed plan en budgetteer

Voordat je begint met slopen en bouwen, is het belangrijk om een gedetailleerd plan te maken. Zet hierin al je wensen en eisen op papier en bekijk wat er wel en niet mogelijk is binnen het budget. We weten namelijk allemaal dat een verbouwing vaak gepaard gaat met hoge kosten en daarom is het belangrijk om van tevoren een budget vast te stellen. Zet hierbij ook alle kosten op een rijtje zoals de bouwmaterialen, arbeidskosten en eventuele vergunningen. Zo houd je de financiën overzichtelijk en kun je anticiperen op onverwachte kosten. En wat dacht je van de kosten van bijvoorbeeld nieuwe meubels? Grote aankopen, zoals een bank uitzoeken, mogen ook zeker op dit lijstje.

2 Kies goede en duurzame bouwmaterialen

Goedkoop is vaak duurkoop. Goedkopere bouwmaterialen zijn misschien aantrekkelijk door de lagere prijs, maar het kan resulteren in problemen op de lange termijn. Kies daarom altijd voor goede kwaliteit bouwmaterialen en laat een specialist meekijken indien nodig. Duurzaamheid van de materialen worden ook steeds belangrijker, je kan daarom gaan voor duurzame bouwmaterialen zoals dubbel glas en energiezuinige apparaten. Het is goed voor het milieu én je bespaart op de lange termijn geld op de energierekening. Duurzaamheid kun je ook doortrekken naar je meubels. Denk bijvoorbeeld aan kwalitatieve meubels, te koop bij een meubel outlet.

3 Professionele hulp

Het inhuren van professionele hulp zoals een architect of aannemer kan alle verschil maken tijdens de verbouwing. Zij hebben de kennis en ervaring die nodig zijn om het project tot een mooi eindresultaat te brengen.

4 Houd rekening met je omgeving

Een verbouwing kan voor overlast zorgen voor de buren en daarom is het belangrijk om met hen te overleggen. Zo houd je het contact goed en kun je eventuele problemen oplossen voordat ze ontstaan. Het is daarbij ook fijn dat je straat en omgeving schoonhoudt. Een verbouwing kan een flinke troep creëren, maar het is belangrijk om de omgeving schoon te houden. Dit voorkomt ongelukken en houdt de leefomgeving prettig voor iedereen.

5 Bekijk de grootte van de verbouwing

Voordat je begint met de verbouwing, is het handig om te bekijken hoe groot de verbouwing daadwerkelijk moet zijn. Kijk hierbij naar de ruimte die je nodig hebt en heroverweeg de plannen wanneer je twijfelt of je de ruimte écht nodig hebt. Bij een verbouwing is het ook slim om te kijken naar ruimtes die multifunctioneel kunnen zijn. Hierdoor creëer je meer mogelijkheden voor de indeling van de ruimte en vergroot je de waarde van je huis.

6 Houd een reservepotje over

Last but not least is het verstandig om tijdens de verbouwing een reservepotje achter te houden voor onvoorziene kosten. Zo voorkom je dat je voor onaangename verrassingen komt te staan en kun je de verbouwing met een gerust hart afronden.

Met onze 6 slimme tips kun je zo efficiënt en effectief mogelijk aan de slag en bereik je binnen no-time het gewenste eindresultaat. Succes!

Bron: van 07-07-2023